LK: Enontekiöllä ammutun koiran omistaja astui esiin – ”Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa”

Ohikulkija teki järkyttävän löydön Enontekiöllä: Päähän ja kylkeen ammuttu koira oli sidottuna puuhun –"Toivottavasti joku ottaa vastuun tästä ikävästä tapahtumasta” 0:35
Video: Kuvat Enontekijön järkyttävästä löydöstä eivät ole herkimmille!

Enontekiöllä puuhun sidottuna ja ammuttuna löydetty koira oli lopetettu asianmukaisesti, uutisoi Lapin Kansa.

Ammutun ja puuhun köytetyn koiran omistaja on ilmoittautunut poliisille, eikä poliisi epäile tapauksessa rikosta. Poliisin mukaan koira oltiin lopetettu asianmukaisesti, eikä eläinrääkkäystä tapahtunut.

Koiran omistajan mukaan koira oli alkanut kärsiä vanhuuden vaivoista, joten hän päästi eläimen kärsimyksistään. Hän päätti lopettaa koiran ampumalla sen itse, sillä oli toiminut näin aikaisempienkin koiriensa kohdalla.

Omistaja: Hautaaminen lykkääntyi parilla viikolla selkävaivojen takia

– Sidoin koiran puuhun kiinni, ja annoin sille herkkuja maahan. Sitten ammuin koiraa haulikolla päähän ja heti perään kylkeen. Koira putosi saman tien, omistaja kertoo Lapin Kansalle.

Kyseessä oli yhdeksänvuotias tanskandoggin ja noutajan sekoitus. Sen hautaaminen lykkääntyi omistajan mukaan siksi, että hän kärsi selkävaivoista.

– Tämän viikon perjantaina koira oli tarkoitus käydä hautaamassa, mutta sitten joku löysikin sen ja syntyi tämä haloo, omistaja kommentoi Lapin Kansalle.

–  Eläinrääkkäyspuheet voi lopettaa. Eläinlääkäri on todennut, että koira on lopetettu asianmukaisesti, vanhempi konstaapeli Mika Brännare Muonion poliisiasemalta kertoo Lapin Kansalle.

Lue myös:

    Uusimmat