Kadunvarresta löytyneet kuolleet koiranpennut herättivät huomiota Helsingissä – poliisi kävi noutamassa pois

Helsingin Jätkäsaaresta löydettiin eilen kaksi kuollutta koiranpentua. Poliisi vahvistaa MTV Uutisille käyneensä paikalla ja toimittaneensa kuolleet pennut pieneläinsairaalaan. Sen mukaan tapaus ei aiheuttanut poliisille muuta tehtävää.

Tapauksesta kerrottiin Facebookin kaupunginosaryhmässä, jossa se herätti paljon huomiota.

Pentujen tappaminen ei välttämättä rikos

Poliisin toiminta viittaa siihen, että toistaiseksi poliisilla ei ole ollut suoraan aihetta epäillä asiaan liittyvän rikosta. Kysymys voi olla esimerkiksi sen arvioinnista, miten pennut ovat kuolleet.

Suomen lain mukaan alle kolmen päivän ikäisen koiranpennun saa lopettaa lyömällä eläintä päähän niin voimakkaasti, että se menettää välittömästi henkensä. Ennen eläimen hävittämistä on varmistettava sen kuolema. Vanhemman eläimen saa lopettaa eläinlääkärin lisäksi maallikko asianmukaisesti ampumalla tai käyttämällä kaasua.

MTV Uutiset ei tiedä, minkä ikäisistä tai kokoisista koiranpennuista on ollut kysymys. Pennut nähnyt silminnäkijä arvioi pentuja kuitenkin muutaman viikon ikäisiksi. Viikonlopun vuoksi MTV Uutiset ei tavoittanut kaupungin eläinsuojeluviranomaisia kommentoimaan asiaa.

Kuollut koiranpentu herätti paljon huomiota Helsingissä myös muutama vuosi sitten, kun Helsingin Vuosaaressa löydettiin ulkoilualueelta kuollut koiranpentu jäätyneenä. Tapaus herätti runsaasti huomiota, mutta lopulta viranomaisten tutkimuksissa todettiin koiran lopetetun eläinsuojelulain mukaisesti.

Katso myös: Veeran Nelli-koira raadeltiin hengiltä koirapuistossa keskellä kirkasta päivää: "Kunpa olisin herännyt tunnin myöhemmin"

0:49
Video ei herkimmille: Nelli-koira joutui koirien raatelemaksi Keravalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja