Mainos

HS: Kissanpito karkasi käsistä – 30-päinen lauma tuhosi asunnon, asukkaat korvauksiin

Torniolainen pariskunta joutuu maksamaan muhkeat korvaukset pidettyään vuokra-asunnossa 30 kissaa, kertoo Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan kissat ehtivät vuosien kuluessa tuhota asunnon perusteelliseen remonttikuntoon. Kaikkiaan vuokralaiset joutuvat maksamaan omistajille 13 000 euroa korvausta.

Lisäksi Rovaniemen hovioikeus määräsi parin maksamaan vahingonteosta 60 päiväsakkoa, josta molemmille kertyi 360 euroa sakkoa. Aiemmin Kemi-Tornion käräjäoikeus oli tuominnut parille 60 päivää ehdollista vankeutta, mutta tuomio lieveni hovissa.

Vuodesta 2004 asunnossa majailleen pariskunnan kissanpito oli karannut käsistä. Lehden mukaan osasyynä olivat molempien osapuolten pitkät sairaalajaksot.

Todistaja kertoi Helsingin Sanomien mukaan, että pahimmillaan parilla oli kolmisenkymmentä kissaa. 

Kun vuokralaiset olivat muuttaneet pois, terveystarkastaja totesi, ettei asunto sovellu enää asuttavaksi, vaan se on siivottava perusteellisesti ja sen pinnat on uusittava.

Omistaja sai tiedon paikan tilasta, kun terveystarkastaja otti yhteyttä vuonna 2011.

Kissat olivat raapineet asuntoa ja purreet sähköjohtoja. Sisällä oli ollut ulostetta ja haissut vahvasti ammoniakille, johon ei tepsinyt edes otsonointi, vaan pinnat oli vaihdettava.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.