Ötökkäpopulaatio jääkaapissa, lattiat pilalla ja vastassa hirveä haju – vuokranantajaa odotti elämänsä ällöttävin järkytys, kun asunto oli täysin tuhottu

1:36
Katso videolta, miten käsittämättömään kuntoon vuokralainen asuntonsa jätti.

Vihdissä vuokralla asunut nainen tuomittiin vahingonteosta tämän saatettua asuntonsa täysin ruokottomaan ja saastaiseen kuntoon. Asunto oli ollut naisella vuokralla runsaan vuoden ajan. Sinä aikana tilasta tuli ennemminkin kaatopaikka kuin koti.

Vuokranantajille karmea tilanne alkoi valjeta, kun vuokralainen ei ollut päästänyt asuntoon nuohoojaa ja oli alkanut nukkua ulkona autossa. Heidän kertomuksensa selviää vuokralaiselle luetusta tuomiosta.

Kun vuokranantajat ilmoituksen jälkeen menivät asuntoon omilla avaimillaan, oli ulko-oven takana ollut "hirveä järkytys". Heidän mukaansa haju oli niin karmea, että kumpaakin oli oksettanut. Mennäkseen peremmälle heidän oli haettava kasvosuojaimia.

Ötökät asuivat jääkaapissa, asunto "tuhottu totaalisesti"

Asunto oli kauttaaltaan erilaisten tavaroiden ja jätteiden peitossa. Pilantuneet ruuantähteet olivat houkutelleet asuntoon runsaasti kärpäsiä, ja huoneesta toiseen johti vain pieni polku.

Sähkölaskun laiminlyönnin johdosta jääkaappi ja pakastin olivat sulaneet, ja niihin oli kerääntynyt huomattava määrä kärpäsiä sekä toukkia. Lattia oli vaurioitunut jääkaapista valuneen veden vuoksi. Lattialla oli myös akku, josta valunut neste vaurioitti lattiaa.

Tuhot aiheuttivat asuntoon haju-, mikrobi-, kosteus- ja muita vaurioita. Vuokranantajien mukaan asunto oli "tuhottu totaalisesti".

Naiselle ehdollista vankeutta

Vaurioitunut asunto yli 100 vuotta vanha, kulttuurihistoriallisesti arvokas asemarakennus, joka oli vuokranantajan mukaan tulevaisuudessa määrä suojella. Vuokralaisen toimien takia asunto oli turmeltunut asuinkelvottomaksi.

Vuokranantajat kunnostivat tapahtuneen jälkeen tilat suurella vaivalla. Pinnat jouduttiin haju- ja muiden vaurioiden vuoksi uusimaan, ja asunto jouduttiin siivoamisen lisäksi desinfioimaan ja myrkyttämään.

Syyttäjä vaati naiselle tuomiota törkeästä vahingonteosta. Roskaajanainen tuomittiin kuitekin vain perusmuotoisesta vahingonteosta, josta hänelle langetettiin 60 päivän ehdollinen vankeustuomio. Lisäksi nainen määrättiin maksamaan vuokranantajilleen tuhansien eurojen korvaukset korjauksista ja menetetyistä vuokrakuluista.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja