Mainos

HS: Kampin teinikiusaamiseen puuttunut järkyttyi enemmän aikuisten kommenteista kuin itse tapauksesta

Viikonloppuna ja alkuviikosta uutisoidun Helsingin Kampissa tapahtuneen teini-ikäisten nuorten välinen kiusaus- ja väkivaltatapaus on puhuttanut somessa, erityisesti tilanteessa kuvatun videon levittyä sosiaalisessa mediassa.

Tilannetta todistanut ja sen keskeyttänyt Leena Putkonen kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa järkyttyneensä sosiaalisessa mediassa esitetystä kommentoinnista jopa enemmän kuin itse tapahtuneesta retuuttamisesta ja nöyryyttämisestä.

Videon kommenteissa muun muassa esitettiin fantasioita 13-vuotiaan tekijän hakkaamisella, uhkailtiin osallisia ja vaadittiin näiden nimiä ja puhelinnumeroita julki. Putkonen itse toivoo, ettei video olisi tullut julkisuuteen ollenkaan.

Putkonen itse kertoo lehden haastattelussa toivovansa, että asia selvitellään kunnolla vanhempien ja viranomaisten kanssa, sillä lapset tarvitsevat aikuisia asioidensa ratkaisemiseen.

Putkonen kirjoitti tapahtuneen inspiroimana blogiinsa ohjeet aikuisille siitä, miten aikuiset voisivat someraivoaan hillitä. Aiemmin MTV Uutisten haastattelussa tapausta tutkiva poliisi muistutti, että asiattomista kommenteista voidaan aloittaa esitutkinta, jos rikoskynnyksen epäillään ylittyneen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.