Mainos

Ex-poliisi kertoo suljetusta FB-ryhmästä HS:ssa: "Kyse oli noin 15 poliisin aloittamasta panettelevasta viestittelystä"

Poliisien suljettu Facebook-ryhmä on ollut viime aikoina esillä tiedotusvälineissä niin sanottuna poliisin vihapuheryhmänä. Helsingin Sanomien mielipidesivulla Facebook-ryhmään kuuluva entinen vanhempi rikoskonstaapeli Teemu Hokkanen kertoo oman kokemuksensa ryhmästä.

Hänen mukaansa kyse ei ole vihapuheryhmästä. Hän sanoo, että vihapuheen aloitti noin 15 henkilön joukko. Keskustelu poliisin rasistisia ajatuksia sisältäneestä Facebook-ryhmästä alkoi julkisuudessa sen jälkeen kun Longplay julkaisi aiheesta artikkelin.

Hokkanen kertoo liittyneensä ryhmään kuutisen vuotta sitten vielä poliisina olleessaan.

– Ryhmän keskustelun sävy ja aiheet kuitenkin yksipuolistuivat viime vuonna, kun noin 15 jäsentä aloittivat joitakin ihmisryhmiä panettelevan, vale-medioiden tarjoamilla ”uutisilla” ryyditetyn viestittelyn, Hokkanen kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipidesivulla.

Hänen mukaansa turvapaikanhakijoihin liittyvä keskustelu siis polarisoi myös poliisienkin keskustelua.

– Poikkeuksellisen suuren turvapaikanhakijajoukon mukanaan tuomat haasteet ja lieve­ilmiöt puhuttivat myös ryh­mässä, ja muutamat lietsoivat pelkoja siitä, minkälaisia kauheuksia olisi tulevaisuudessa tiedossa.

Hokkasen mukaan moni poliisi oli - varsinkin aluksi - aidosti huolissaan ja ­tämä näkyi myös asenteiden ­koventumisena turvapaikka­politiikkaa kohtaan.

– Tämä tai muukaan edellä kerrottu ei ­kuitenkaan tarkoita sitä, että Suomen poliisi olisi rasistinen, saati sitä, että sillä olisi jokin 2 800 jäsenen vihapuheryhmä. Väite on mittaluokaltaan vähintään yhtä karkea yleistys kuin mihin nämä 10-15 rasistista möyhääjää syyllistyivät, Hokkanen kirjoittaa.

Iltalehden tietojen mukaan poliisijohto vie tapauksen valtakunnansyyttäjän arvioitavaksi.

 

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.