Mainos

Oulun kaupungilta suora kehotus lapsiperheille –"Lukekaa poliisin viesti huolella ja kokonaan"

8:42

Nuorten ja heidän vanhempiensa on syytä lukea huolella poliisin eilinen kehotus tarkkaavaisuudesta sosiaalisessa mediassa, kertoo Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Pekka Fredriksson.

Oulun poliisin eilisessä tiedotteessa varoitettiin, että ulkomaalaistaustaiset miehet ovat houkutelleet alaikäisiä tyttöjä kanssaan kontaktiin, jotka ovat pahimmillaan johtaneet vakaviin seksuaalirikoksiin.

– Onhan se poikkeuksellista, että poliisi antaa tällaisen ohjaavan varoituksen, joka on suunnattu koteihin ja vanhemmille. Mielestäni se kannattaa lukea huolella ja kokonaisuudessaan, Fredriksson kommentoi aamun Huomenta Suomessa.

Oulun sivistystoimi on kokoontunut tänään pohtimaan, miten he pystyisivät viestimään nykyistä paremmin somekäyttäytymisen vaaroista nuorille.

– Pitää nostaa valmiutta, että näistä asioista pystytään keskustelemaan nuorten kanssa, Fredriksson jatkaa.

Fredriksson korostaa, että Oulun raiskaustapausten tutkinnassa vastuu on poliisille, mutta kaupunki antaa poliisin pyynnöstä virka-apua esimerkiksi valvontakamerakuvien sekä profiloinnin muodossa.

Kohdistuuko ulkomaalaisiin yleistä vihaa?

MTV Uutisten rikostoimituksen päällikkö Jarkko Sipilä muistuttaa, että Oulussa paljastuneet alaikäisten raiskaukset ja netin kautta tapahtunut houkuttelu olisivat voineet tapahtua ihan missä päin tahansa.

Kun epäiltyinä on pelkästään ulkomaalaistaustaisia, onko olemassa riskiä, että ulkomaalaisiin kohdistetaan yleisesti vihaa tapausten takia?

– Jos somea lukee, niin kyllä siellä lynkkausjoukot olisivat liikkeellä kuin elettäisiin vanhassa villissä lännessä. Mutta ehkä tässä nyt, niin kuvottava kuin tämä tapaus onkin, niin poliisi tutkii ja selvittää, ja oikeus jakaa tuomiot. Ymmärrän, että tämä herättää vastenmielisiä reaktioita, Sipilä jatkoi Huomenta Suomessa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja