HS: ISIS-leirillä olevien suomalaiset omaiset ovat valmiita maksamaan naisten ja lasten kotiinpaluun – "He eivät tienneet, millainen totalitaristinen järjestelmä heitä odotti"

Isis-vaimojen ja -lasten kohtalo nousi pääaiheeksi eduskunnan kyselytunnilla 2:11
ISIS-vaimoista ja lapsista keskusteltiin eduskunnassa

Syyrian Al-Holin leirillä olevien ISIS-naisten omaiset olisivat valmiita maksamaan naisten ja lasten kotiinpaluun, uutisoi Helsingin Sanomat. Lehden mielipidepalstalla on julkaistu nimettömänä pysyttelevien omaisten kirjoitus.

Omaisten mukaan leiriltä poistuminen on käytännössä mahdotonta ilman Suomen viranomaisten myötävaikutusta.

– Ihmettelemme, eivätkö Supolle myönnetyt merkittävät lisäresurssit ja uusi siviilitiedustelulaki mahdollistakaan 11 naisen epäilyttävän toiminnan seurantaa, kirjoituksessa todetaan.

Omaiset haluaisivat, että leirillä olevien teot tukittaisiin yksilöllisesti ja oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti. Omaiset toteavat, että parhaiten tämä onnistuisi Suomessa.

Kirjoituksessa omaiset muistuttavat, että etenkin pienimpien lasten terveydestä ja hengissä pysymisestä on todellinen hätä.

Monia syitä lähteä Syyriaan

Mielipidekirjoituksessa omaiset kertovat, että heidän läheisensä on houkuteltu Syyriaan monenlaisten syiden varjolla. Esimerkkeinä mainitaan esimerkiksi eläminen valtiossa, jossa muslimit eivät kohtaa syrjintää.

Omaisemme on houkuteltu lähtemään Syyriaan monenlaisilla menetelmillä.

– Kun todellinen tilanne on paljastunut, heillä ei ole enää ollut mahdollisuutta paeta Syyriasta, sillä heidän viestintäänsä ulkomaailmaan seurattiin ja pois yrittäminen oli kuolemalla rangaistavaa. He eivät tienneet, millainen totalitaristinen järjestelmä heitä odotti, omaiset kirjoittavat.

Lue myös:

    Uusimmat