Mainos

Hallitus tapasi al-Holin leirillä olevien suomalaisnaisten lähipiiriä – pääministeri Rinne: "Kerroin heille, että Suomi on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu"

Pääministeri Antti Rinne (sd.) on tänään tavannut Syyrian al-Holin leirillä olevien suomalaisten naisten ja lasten lähipiiriä. Mukana pääministerin koolle kutsumassa tapaamisessa olivat myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.), sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sekä perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.).

– Kuuntelin al-Holin leirillä olevien lähipiirin kuvauksia heidän läheistensä tilanteesta. Kerroin heille, että Suomen valtio on tehnyt tiiviisti työtä, jotta tilanteeseen löytyisi ratkaisu, totesi Rinne tapaamisen jälkeen.

Olot al-Holin leirillä ovat vaikeat ja leiriä ylläpitävä Syyrian kurdihallinto on toivonut, että ainakin lapset haettaisiin sieltä pian pois. Kansainvälinen Punainen Risti on myös vaatinut, että leirillä olevat ihmiset palautettaisiin kotimaihinsa mahdollisimman pian.

Ministerit tapasivat leirillä olevien lasten ja äitien läheisiä osana selvitystyötä, jota tilanteen vuoksi tehdään. Läsnä olivat erityisesti lasten tilanteen selvittämisen vuoksi keskeiset ministerit.

Rinne on aiemmin sanonut, ettei Suomi ole järjestämässä leirillä olevien ihmisten joukkosiirtoa pois leiriltä. Tilannetta vaikeuttaa, että monia leirillä olevia tutkitaan rikosepäilyjen vuoksi. Suomen kansalaisia ei kuitenkaan voi estää palaamasta kotimaahansa, jos he onnistuvat itse pääsemään leiriltä pois.

Itä-Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä on Punaisen Ristin mukaan yli 70 000 ihmistä. Heistä arviolta kaksi kolmasosaa on lapsia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja