Halla-aho: Isis-leireille ei voida mennä hakemaan lapsia ilman, että naiset lähtevät mukaan: "Sekä naiset että heidän aivopestyt lapsensa ovat käveleviä aikapommeja"

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan äärijärjestö Isisin leireillä Syyriassa olevat naiset eivät todennäköisesti ole syyllistyneet mihinkään, mistä heidät voitaisiin Suomen lain mukaan tuomita rangaistukseen.

Asiaa tiedotteessa kommentoinut Jussi Halla-aho myös sanoo, että vaikka naiset olisivat syyllistyneet rikoksiin, niitä olisi käytännössä mahdotonta näyttää toteen.

– Kaikki ovat samannäköisiä, eikä heitä voi tunnistaa esimerkiksi kuvamateriaalista, Halla-aho toteaa viitaten naisten peittävään pukeutumiseen.

Lisäksi hän muun muassa sanoo, ettei leireille voida mennä hakemaan lapsia ilman, että naiset lähtevät mukaan.

– Uskooko joku vakavissaan, että imeväis- tai taaperoikäinen lapsi käydään noutamassa, mutta äidille sanotaan, että "sinä jäät tänne", Halla-aho kysyy tiedotteessa.

– Sekä naiset että heidän aivopestyt lapsensa ovat käveleviä aikapommeja, hän jatkaa.

Unicef: Isis-leireillä olevien lasten etua harkittaessa joudutaan punnitsemaan vaikeita vaihtoehtoja

Vierastaistelijoiden lasten suojeleminen lapsen oikeuksien sopimuksen mukaisesti edellyttää valtiolta selkeitä ja pikaisia toimia, toteaa Suomen Unicef.

Lastenjärjestö sanoo tiedotteessaan, että vierastaistelijoiden perhetilanteen selvittäminen on olosuhteista johtuen poikkeuksellisen hankalaa. Järjestön mukaan lasten etua harkittaessa joudutaankin punnitsemaan äärimmäisen vaikeita vaihtoehtoja.

Suomen Unicefin ohjelmajohtaja Inka Hetemäki uskoo, että minkäänlaista ryhmäpäätöstä lasten huostaanoton osalta ei ole mahdollista tehdä, vaan lain edellyttämä lapsen edun harkinta on aina yksilöllistä. 


Lue myös:

    Uusimmat