Helsingissä useita koronatartuntoja vanhainkodeissa – 17 henkilökuntaan kuuluvalla ja muutamalla asukkaalla

Vanhainkotien asukkailla on todettu koronavirustartuntoja Helsingissä – tästä on kyse 7:30
Vanhainkotien asukkailla on todettu koronatartuntoja Helsingissä.

Helsingin vanhainkodeissa on todettu koronaa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Helsingin kaupungin hoivapalvelujen johtajan sijainen Maarit Rautio kertoi MTV Uutiset livessä, että tartuntoja on tällä hetkellä todettu asukkailla kahdessa yksikössä. Yksiköitä hän ei halua kertoa julkisuuteen.

 – Ei ole sen takia haluttu kertoa nimiä, etteivät heidän omaisensa ahdistuisi enempää. Lähiomaisille on kyllä soitettu, Rautio sanoi.

Vanhainkotien henkilökunnalla on Raution mukaan todettu 17 koronatartuntaa.

Omaisten vierailut vanhainkodeissa on kielletty, joten asukkaat ovat todennäköisesti saaneet koronatartunnan henkilökuntaan kuuluvilta, jotka ovat olleet oireettomina töissä. Raution mukaan pienemmästäkin flunssasta vanhainkotien hoitohenkilökunta on jäänyt kotiin, mutta kaikkea ei millään pysty ennakoimaan.

– Kyllä me näitä tapauksia seurataan koko ajan ja pyritään siihen, että sairaina ei oltaisi tekemisissä iäkkäiden kanssa.

Tuhoisat tartunnat

Maailmalla tartunnat vanhusten palveluyksiköissä ovat osoittautuneet poikkeuksellisen tuhoisiksi. Espanjassa pahimmillaan samassa yksikössä koronaan kuoli kymmeniä ja jo pandemian ensivaiheessa virus kylvi kuolemaa Yhdysvaltain Seattlen seniorikodeissa.

Helsinki tiedotti eilen sosiaali- ja terveystoimen työntekijöillä todetuista koronavirustartunnoista torstaina. Työntekijöiden tartuntoja on ollut kolmessa seniorikeskuksessa, kotihoidossa, yhdessä sairaalassa sekä kotisairaalassa.

Jyväskylän kaupunki tiedotti eilen, että Huhtasuon palvelutalossa havaittiin koronavirustartunta keskiviikkona. 13 yksikön asukasta ja 11 työntekijää määrättiin karanteeniin omaan erilliseen yksikköönsä palvelukeskusessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti tänään, että ympärivuorokautisissa asumispalveluyksiköissä asiakkaita ei pidä epidemian aikana siirtää hoitopaikasta tai yksiköstä toiseen, jos se ei ole heidän hoitonsa turvaamiseksi välttämätöntä.


Lue myös:

    Uusimmat