Mainos

HS: Helsingin kaupungilla vakava työpaikkakiusaamistapaus – työntekijä ei päässyt edes vessaan

Laajasalon kiinteistö Oy:ssä on paljastunut laaja työpaikkakiusaamistapaus, kertoo Helsingin Sanomat. Viisi Helsingin Asunnot Oy:n (Hekan) huoltomiestä koki työpaikallaan huutamista, uhkailua ja simputtamista.

Yhtä Helsingin Asunnot Oy:ssä työskennellyttä miestä nöyryytettiin Helsingin Sanomien tietojen mukaan monin tavoin, muun muassa ottamalla avaimet ja puhelin pois.

Tämä johti muun muassa siihen, että huoltotöitä ajoittain tehnyt mies ei päässyt kesken töiden vessaan, vaan hän joutui pyytämään apua taloyhtiön asukkailta, jotta hän pääsisi yleisiin tiloihin.

Varoituksia ja järjen vastaisia ohjeita

Yksi miehistä kertoo työnjohtajan ohjeiden olleen välillä järjen vastaisia. Työt piti suorittaa yksityiskohtaisten ohjeiden mukaan, esimerkiksi lumitöissä vaadittiin nurinkurista järjestystä eli ensin lumien lapiointia ja sitten vasta aurausta, mikä hidasti työn suorittamista.

Työpaikalla annettiin paljon varoituksia, minkä käräjäoikeus katsoi kiusaamishakuiseksi. Varoituksen saaneelle ei annettu mahdollisuutta puolustautua, mutta toisaalta lukuisia varoituksia saaneita ei yritetty myöskään irtisanoa. Yksi kiusatuista miehistä sai muun muassa varoituksen siitä, että oli ilman erityistä lupaa aurannut pihan lumet.

Helsingin Sanomien mukaan miesten palkkoihin tehtiin vähennyksiä keskustelematta asiasta etukäteen heidän kanssaan.

Käräjäoikeus katsoi toimien olleen tahallista kiusaamista. Teot ovat tapahtuneet vuosien 2005–2011 välisenä aikana. Käräjäoikeus määräsi Helsingin kaupungin maksamaan miehille yhteensä yli 200 000 euron korvaukset.

Helsingin Asunnot Oy aikoo valittaa päätöksestä.

6:24

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.