Mainos

Mies halusi rukoilla kesken työpäivän ja luvattu työpaikka peruttiin – oikeus tuomitsi johtajan sakkoihin työsyrjinnästä

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimiston eli ATT:n toimitusjohtajan Sisko Marjamaan sakkoihin työsyrjinnästä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Maksettavaa 40 päiväsakosta kertyy yhteensä 1 800 euroa. Lisäksi toimiston toinen työntekijä tuomittiin 20 päiväsakkoon avunannosta työsyrjintään.

Kyse on joulukuussa 2016 sattuneesta tapauksesta, jolloin ATT:lle oli tarkoitus palkata uusi työntekijä. Projekti-insinööriksi valittu mies tuli allekirjoittamaan työsopimusta, ja kertoi samassa yhteydessä tarpeestaan rukoilla työpäivän aikana. 

Muslimimies sanoi, että hänen tarvitsee rukoilla perjantaisin noin tunnin ajan ja muina päivinä viisi minuuttia. Rukoiluun käytetty aika olisi ollut palkatonta vapaa-aikaa.

Paikalla ollut rakentamispäällikkö ilmoitti miehelle saman tien, että työsopimusta ei voida solmita. Päätös vahvistettiin myöhemmin tammikuun alussa.

Käräjäoikeus katsoi, että toimitusjohtaja Marjamaa oli laiminlyönyt työntekijän valintaprosessiin kuuluvien tehtävien asianmukaisen hoitamisen ja jättänyt huolehtimatta yhdenvertaisuusperiaatteen toteutumisesta. 

Marjamaa kiisti olleensa vastuussa sopimuksen tekemättä jättämisestä. Kaupunki ja muslimimies pääsivät vuonna 2017 sovintosopimukseen, jossa miehelle päätettiin maksaa yhdenvertaisuus- ja työsopimuslain mukaisia korvauksia 36 000 euroa.

Tuomiot eivät ole lainvoimaisia.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja