HPK pelannut lähes täydellistä jääkiekkoa, mutta uhkakuvia riittää – Sihvonen: "Siinä kohtaa Kerhon täytyy vielä kiristää ruuviaan"

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen kertoo mietteensä SM-liigan finaalisarjasta toisen osaottelun jälkeen. 

HPK tasoitti tiistai-iltana finaalisarjan otteluvoitot 1-1:een erittäin laadukkaalla ottelulla. 

Kärpät pystyi parantamaan peliään finaalisarjan ensimmäisestä ottelusta. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti.

– Ehkä paradoksaalisesti Kärpät on kaventanut takaa-ajoaan, sillä Kärpät säätää koko ajan omaa pelaamistaan, oppii pois runkosarjan synneistään, ja vastaavasti altavastaaja Kerho on päässyt niskan päälle sillä, että Kerho edistää omaa peli-identiteettiään, mitä he ovat luoneet koko kauden mittaa, Sihvonen pohtii.

Sihvonen näkeekin, että yksi sarjan ratkaisukohdista on se, pystyykö Kärpät parantamaan vielä.

– Tässä pelataan sikäli aikaa vastaan, että missä määrin Kärpät saa otteen uudesta pelaamisestaan ja siinä kohtaa HPK:n täytyy vielä pystyä kiristämään omaa ruuviaan ja se ei ole välttämättä ihan helppoa. Koska, HPK on pelannut tähän asti lähes täydellistä jääkiekkoa tuolla pelaajamateriaalilla.

Kärpillä on kuitenkin etu pelaajamateriaalissa, sillä Kärpillä on terävämpi ja laajempi ratkaisu-osasto. 

Tästä myös Sihvonen huomauttaa.

– Jos pelit etenevät pelitavallisesti tätä mallia, lopulta tämän sarjan tulee kääntämään Kärppien pelaajien henkilökohtainen taito. Sitä on kuitenkin siellä pikkuisen enemmän, hän naulaa. 

Kärpät ja HPK kohtaavat seuraavan kerran torstaina Oulussa.

Lue myös:

    Uusimmat