HPK:n menestyksen salaisuutena useampi suuri tekijä – "Siellä on jotain käsittämätöntä, sen aistii"

HPK-luotsi Pennanen: Kopissa on loistava ilmapiiri 2:20
Pääkuvan videolla Antti Pennasen koko haastattelu!

Hämeenlinnan Pallokerho eteni SM-liigan finaaleihin, kun se kaatoi Tampereen Tapparan välierissä otteluvoitoin 4-2. Kolmen vuoden työ kantoi lopulta hedelmää.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen toimii kolmatta kauttaan Pallokerhon pääluotsina. 

Ensimmäisellä kaudella HPK eteni pudotuspeleihin, mutta toisella kaudella tie tyssäsi jo runkosarjaan. Kolmas vuosi kantaa hedelmää. Menestyksen salaisuutensa on useampi tekijä, jotka muodostavat kokonaisuuden.

– Paljon pelaajia on ollut koko ajan ja HPK:n ainoa mahdollisuus menestykseen on pelaajien kehittäminen. Totta kai pelin kehittyminen, kulttuuri auttava ja kopissa on loistava ilmapiiri. Siellä on jotain käsittämätöntä, en osaa sitä kuvata, mutta sen aistii, Pennanen mietti MTV Urheilulle.

HPK:ssa onkin mennyt tällä kaudella usea pelaaja eteenpäin. Nimet kuten Jere Innala, Petteri Nikkilä, olivat Tapparaakin vastaan vahvoja. Pennasen mielestä pelaajien kehittyminen on kokonaisuuden ansiota.

– Tietenkin pelaajalla on se kaikkein isoin vastuu lähteä mukaan tarinaan ja tehdä sitä työtä.

"Jos joku töppää, toinen paikkaa"

HPK:hon marraskuussa liittynyt Niclas Lucenius nousi ratkaisijaksi maanantai-iltana, kun hän vapautui jääyaitiosta ylivoimahyökkäykseen ja iski 4-3-voittomaalin. 

HPK on noussut tällä kaudella pelitavaltaan SM-liigan parhaimmistoon. Etenkin hyökkäyspelaaminen on ollut jopa innovaativista.

– Mitä kauemmin itse pystymme pitämään kiekkoa, sitä vaikeampi vastustajan on tehdä siitä maalia. Jos ne saa riiston aikaan, he ovat väsyneitä, eikä pääse tuoreen hyökkäämään, Lucenius kertoi MTV Urheilulle.

Lucenius jakoi kehuja myös Pennasen johtamalle valmennusryhmälle. Herrat penkin takana ovat antaneet hyvät avaimet jokaiselle pelaajalle pelata omilla vahvuuksillaan. 

– Sallimme joukkueena virheet ja jos joku töppää, toinen tulee paikkaamaan. On helppo pelata, kun voi ja uskaltaa pelata avoimin mielin, Lucenius kertoi.

HPK:n Lucenius: Ei pelätä virheitä vaan uskalletaan yrittää 2:26
Videolla Niclas Lucenius perkaa kuudennen välieräottelun. 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat