Mainos

Hovioikeus piti murhatuomion voimassa – mies puukotti tyttöystävänsä isän hengiltä kymmenillä veitseniskuilla

Vuonna 1995 syntyneen miehen tuomio murhasta pysyi voimassa Turun hovioikeudessa. Reno Christian Santalan katsottiin murhanneen 46-vuotiaan miehen erityisen raa’alla ja julmalla tavalla ainakin 80 kääntöveitsellä tehdyllä pisto- ja viiltohaavalla.

Henkirikos tapahtui Tampereella 22. elokuuta 2016. Santala oli myöntänyt teon, mutta katsoi tapahtuman olleen tappo, ei murha. Hänen mukaansa tilanne kärjistyi hänen ja tyttöystävänsä yrittäessä muuttaa salaa asunnosta, jossa asui myös tyttöystävän isä. 

Kolkkaus epäonnistui, seurasi verityö

20-vuotias Santala oli samanikäisen tyttöystävänsä kanssa antanut tyttöystävän isälle syötäväksi rauhoittavaa Ketipinor-lääkettä, jotta tämä rauhoittuisi nukkumaan ja pariskunta voisi muuttaa pois miehen asunnosta tämän estelemättä.

Miehen nukahdettua pari oli kuitenkin kertomansa mukaan huolissaan siitä, että tämä heräisi, joten he päättivät tainnuttaa tämän vasaralla. Nainen iski isäänsä varalla päähän, mutta tämä heräsi ja alkoi huutaa. Ilmeisesti samassa yhteydessä nainen sai vasarasta osuman päähänsä.

Santalan mukaan tilanne eteni yllättävästi, minkä takia hän otti esille mukanaan kantamansa kääntöveitsen ja puukotti miestä alavatsaan. Tämän jälkeen hän oli jo lähdössä eteisen kautta ulos, mutta nainen ei tullut mukaan, ja mies alkoi huutaa apua. Santala palasi paikalle ja alkoi ”tikkaamaan” miestä puukolla.

– Uhriin on pisto- ja viiltohaavojen perusteella riidattomasti kohdistunut ainakin 80 eli lukuisia puukoniskuja laajalle alueelle kehoa, erityisesti vatsan, rinnan ja kyljen alueille, joissa sijaitsee elintärkeitä elimiä, käräjäoikeus katsoi tuomiossa.

”Äänet tulivat varmaankin keuhkoihin tulleista rei'istä”

Esitutkinnassa tuomittu kertoi ajatuksistaan tapahtuneen jälkeen.

– [Miehestä] lähti vielä hengityksen ääniä. Nämä äänet tulivat varmaankin keuhkoihin tulleista rei'istä. En tiedä oliko [mies] kuollut vai ei. Sanoin [tyttöystävälle], että tämä on sitten tappo ja yhdeksän vuotta tuli. Eihän meillä ollut mitään aikomustakaan soittaa [miehelle] apua, tämä kertoi tuomiossa lainatun esitutkintapöytäkirjan mukaan.

– Ehdotin [tyttöystävälle], että ajaisimme autolla päin tolppaa tai jotain ja tappaisimme näin itsemme. Kysyin [tyttöystävältä] otammeko rohkaisua matkalle. Tilanne oli epätoivoinen ja minua kadutti. Teki mieli lähteä itsekin.

Pariskunta söi tuomitun ehdotuksesta lääkkeitä ja lähti matkaan. Kuskina ollut tyttöystävä kuitenkin ymmärsi matkalla, että asunnossa on avun tarve, ja käänsi auton takaisin kohti Tamperetta. Hän ei osannut kertoa, miksi ei ollut soittanut apua.

Tuomittu tavoitettiin naisen kanssa henkilöautosta, jonka epätavallisesta ajotavasta poliisi oli saanut ilmoituksen. Tilanteessa poliisin epäilykset heräsivät verijälkien ja naisen sekavuuden vuoksi. Tuomittu kertoi heille, että olisi syytä vierailla uhrin asunnolla. Poliisin mukaan nainen oli tilanteessa sekava, vaikutti olevan shokissa ja kyseli, onko hänen isänsä kunnossa.

Läheisille huomattavat korvaukset

Hovioikeus piti voimassa miehen tuomion katsoen kyseessä olleen murha. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen, ja korvaamaan henkirikoksen aiheuttamasta kärsimyksestä läheisille yhteensä 18 000 euroa.

Henkirikoksen ei katsottu olleen naisen tahallisuuden piirissä, eikä hänellä ollut oikeuden mukaan surmaamistarkoitusta. Siksi hänet tuomittiin törkeästä rattijuopumuksesta tämän ajettua autolla tapahtuman jälkeen sekä isänsä pahoinpitelystä vasaralla. Hän sai teoistaan vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.