Mainos

Hovioikeus kumosi loputkin Lahden hoitovirhesyytteistä

Kouvolan hovioikeus kumosi tänään loputkin reumapotilaan kuoleman vuoksi nostetut syytteet. Kaksi lääkäriä vaati hovioikeudessa muutosta Lahden käräjäoikeuden tuomioon, jossa heidät katsottiin syyllisiksi tuottamukselliseen virkavelvollisuuden rikkomiseen.

Iäkäs nainen kuoli Päijät-Hämeen keskussairaalassa syksyllä 2006 saatuaan liikaa reumalääkettä. Alun perin kuolemantuottamuksesta syytettiin neljää lääkäriä. Käräjäoikeus hylkäsi raskaimmat syytteet, koska sen mukaan potilaan kuolemaan saattoi olla muitakin syitä kuin yliannostus.

Ensimmäinen potilasta hoitanut lääkäri vapautui myös virkarikossyytteistä jo käräjäoikeudessa. Syynä oli se, ettei lääkärin tarvinnut tuolloin tarkistaa saneluitaan. Käytännöllä sairaala pyrki nopeuttamaan potilaiden hoitoa.

Toinen ja kolmas lääkäri saivat käräjillä sakkoja, koska he eivät tarkastaneet lääkitystä. Hovioikeuden mukaan heillä oli kuitenkin syy olettaa, että se oli määrätty alun perin oikein. Molemmat lääkärit vetosivat hovioikeudessa siihen, etteivät he tienneet käytännöstä, jonka mukaan lääkärin ei tarvitse tarkastaa saneluitaan.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.