Mainos

Hovioikeus korotti 8-vuotiaan raiskanneen tuomiota

Vaasan hovioikeus on tuominnut 8-vuotiaan tytön raiskanneen nuoren miehen kahdeksi vuodeksi ja kahdeksi kuukaudeksi vankeuteen. Kauhajoen käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa nuorukaisen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdolliseen rangaistukseen.

Raiskaus tapahtui Kauhajoella viime vuoden tammikuussa. Tuomittu oli tuolloin 16-vuotias. Hän pysäytti kotiin pyöräilemässä olleen tytön ja vei tämän läheiseen autiotaloon. Siellä poika oli ainakin kolme kertaa sukupuoliyhteydessä tytön kanssa.

Käräjäoikeuden tuomiosta valittivat sekä syyttäjä että asianomistaja.

Rangaistusta mitatessaan hovioikeus kiinnitti huomiota nuorukaisen teoissaan osoittamaan päättäväisyyteen ja tekojen suureen vahingollisuuteen. Toisaalta rangaistusta alentavina seikkoina on huomioitu tekijän nuori ikä ja hänen kärsimänsä mielenterveyden häiriöt.

Hovioikeus piti ennallaan käräjäoikeuden määräämän 1 000 euron korvauksen kivusta ja särystä. Sen sijaan tytölle kärsimyksestä maksettavia korvauksia hovioikeus korotti 10 000 eurosta 17 000 euroon. Hovioikeuden mukaan rikos on loukannut vakavasti tytön ihmisarvoa ja itsetuntoa.

Jutun asiakirjat on julistettu salaisiksi 40 vuodeksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.