Mainos

Hovioikeus ei heltynyt tuomiossa: Mies iski poliisia isolla veitsellä rintaan – vankilaan vuosiksi murhan yrityksestä

Hovioikeus ei muuttanut vuonna 1955 syntyneen rovaniemeläismiehen tuomiota murhan yrityksestä. Miehen katsottiin syyllistyneen murhan yritykseen tämän iskettyä häntä kiinniottamaan tullutta poliisia leipäveitsellä rintaan.

Miehen mukaan häntä ei olisi pitänyt tuomita murhan yrityksestä, sillä hän ei yrittänyt surmata poliisia. Hän kertoo tienneensä poliiseilla olevan jonkinlainen suojaliivi, minkä lisäksi hän katsoi iskunsa muistuttaneen huitaisua, ei suunnattua voimakasta iskua. Hän ei kertomansa mukaan ollut suunnitellut väkivaltaa, vaan oli ryhtynyt hyökkäykseen yllätyksellisen kiinnioton vuoksi. Hän oli tilanteessa voimakkaasti päihtynyt.

"Oottakaapa pojat, kun tuutte sieltä"

Hovioikeus katsoi kuitenkin miehen syyllistyneen murhan yritykseen. Tilanne alkoi viime vuonna 9. joulukuuta, kun poliisi oli saapunut Rovaniemellä miehen asunnolle saatuaan hätäkeskuksen kautta ilmoituksen siitä, että mies oli kohdistunut väkivaltaa puolisoonsa. Epäillyn puolison mukaan mies oli todennut poliisien tultua tämän pihaan, että ”oottakaapa pojat, kun tuutte sieltä”, ja mennyt keittiöön.

Poliisien tultua sisälle asuntoon oli mies jäänyt keittiön oviaukon luokse pitäen vasemassa kädessään oluttölkkiä ja toisessa kädessä selkänsä takana piilossa terältään 15,5 senttimetriä pitkää keittiöveistä.

Mies päätettiin ottaa kiinni uhkamakkaan olemuksen ja käskytykseen reagoimattomuuden vuoksi. Poliisin tullessa ottamaan miestä kiinni tämä kuitenkin iski poliisia veitsellä alakautta rintaan, iskun vaurioittaen haalarin taskussa olleita kyniä ja pysähtyen poliisimiehen suojaliiviin.

Hovioikeus piti voimassa käräjäoikeuden antaman 7 vuoden 6 kuukauden vankeusrangaistuksen. Myös poliisimiehelle kärsimyksestä määrätty 4000 euron korvaus pidettiin voimassa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.