Hovin lähteet: Prinssi Charles tyytymätön prinssi Andrew’n juristeihin – karu arvio seksuaalirikoksesta syytetyn veljen tilanteesta

1:44
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikoksista epäiltynä - tästä on kyse

Prinssi Charlesin ja prinssi Williamin kerrotaan olevan tyytymättömiä siihen, etteivät prinssi Andrew’n lakimiehet ole vastanneet mitenkään Virginia Giuffren nostamaan oikeusjuttuun.

Britannian prinssi Andrew’n nimi on vilahdellut kohuliikemies Jeffrey Epsteinin ympärille nivoutuneen seksuaalirikosvyyhden yhteydessä jo useamman vuoden ajan. Tällä viikolla vyyhti sai 61-vuotiaan Yorkin herttuan ja brittihovin kannalta entistäkin kiusallisemman käänteen, kun amerikkalainen Virginia Giuffre, 38, haastoi Andrew’n oikeuteen.

Yorkin herttua ja brittihovi ovat vaienneet aiheesta kuin muuri, ja Andrew’n nähtiin tiistaina vetäytyvän Skotlannissa sijaitsevaan Balmoralin linnaan, jossa myös kuningatar Elisabet parhaillaan lomailee perinteiseen tapaansa.

Daily Mailin mukaan varsinkin prinssi Charles ja prinssi William ovat hyvin huolestuneita tilanteesta. Lehden tietojen mukaan prinssi Charles uskoo, ettei hänen veljellään ole enää paluuta julkiseen elämään Epsteiniin liittyvän skandaalin jälkeen.

Myös The Times -lehdelle puhuneet hovilähteet sanovat Charlesin olevan hyvin huolissaan veljensä tapauksesta ja hoville siitä aiheutuvista haitoista.

– Hän on jo pitkään ajatellut, ettei tähän ongelmaan ole ratkaisua, hovista kerrotaan tulevan kuninkaan synkästä näkökannasta asiaan.

Daily Mailin tietojen mukaan Charlesin lisäksi myös hänen pojallaan prinssi Williamilla on epäilyksensä sen suhteen, kuinka hyvin prinssi Andrew'n lakimiehet ovat hoitaneet asiansa.

Yorkin herttua on tähän asti kiistänyt toimineensa väärin ja vakuuttanut syyttömyyttään. BBC:n haastattelussa marraskuussa 2019 hän sanoi, ettei muista tavanneensa Giuffrea.

Vain muutama päivä haastattelun jälkeen hovi tiedotti Yorkin herttuan väistyvän kuninkaallisista tehtävistään. Daily Mailin tietojen mukaan juuri prinssi Charles ja prinssi William olivat vahvasti sitä mieltä, että prinssin tulee väistyä katastrofaaliseksi luonnehditun haastattelun jälkeen.

Hovilähde sanoo Daily Mailille, että tilanne on todella vaikea koko perheelle.

– Heidän mahdollisuutensa puhua julkisesti ovat hyvin rajatut, ja nyt kun Yorkin herttua ei enää työskentele kuninkaallisissa tehtävissä, heidän mahdollisuutensa hallita tilannetta myös yksityisesti ovat rajalliset.

Hovista sanotaan lisäksi kuninkaallisen perheen olevan turhautunut Andrew’n lakimiesten päätökseen pysytellä hiljaa. Andrew'n kerrotaan palkanneen asianajajakseen Gary Bloxsomen, joka on toiminut oikeudessa muun muassa jalkapalloilijoiden asianajajana heihin kohdistuneiden hyväksikäyttötapausten yhteydessä. Lähipiirin kerrotaan pelkäävän, että Bloxsomen lakifirmanvalitsema hiljainen taktiikka mustaa sekin Andrew'n mainetta.

Virginia Giuffren mukaan prinssi Andrew käytti häntä seksuaalisesti hyväkseen 20 vuotta sitten hänen ollessaan 17-vuotias. Hän kertoo olleensa tuolloin myös Epsteinin hyväksikäytön uhri.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja