Mainos

Hotmailissa vakava tietoturvamunaus - Paljasti käyttäjien tietoja toisille

Ohjelmistojätti Microsoft on joutunut tunnustamaan jo toisen tiedonkäsittelyyn liittyvän kömmähdyksen tällä viikolla. Eilen uutisoitiin kuinka Sähköpostipalvelu Hotmail ja muut Microsoftin Windows Live ID:tä käyttävät palvelut olivat kaatuneina useilta käyttäjiltä tiistaina illala. Microsoftin mukaan koko katkos johtui yhden palvelimen kaatumisesta.

Nyt julkisuuteen on tullut tietoja, joiden mukaan ennen palvelimen kaatumista osa palvelun käyttäjistä valitti nähneensä tietoja toisten ihmisten käyttäjätileistä, kertoo The Register verkkosivuillaan. The Register kertoo useisiin lähteisiin viitaten Windows Livessä ilmenneestä tietoturvakömmähdyksestä.

- Ystäväni kirjautui Hotmailiin puhelimellaan ja avasikin jonkun toisen ihmisen käyttäjätilin. Hän yritti vielä kaksi kertaa uudelleen ja sama toistui kummallakin kerralla. Joka kerran aukesi jonkun eri ihmisen Hotmail-tili, kertoo eräs lukija.

Microsoft kertoo aikovansa tutkia tapauksen täydellisesti ja pahoittelee pilvipohjaisen palvelunsa pettämistä.

Tässä vaiheesa ei ole vielä tiedossa päättikö Microsoft sulkea yhden servereistään, kun ongelmaa korjattiin, vai kaatuiko järjestelmä itsestään.

Lisäksi on pohdittu liittyvätkö tapaukset jotenkin juuri julkaistun Windows 7 Series -mobiilikäyttöjärjestelmän sivujen avaamiseen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.