Mainos

Syyte: Yrittäjä palkkasi sähkötöihin epäkelvon työntekijän, Hotelli Suomutunturi paloi – hotellipomolle vaaditaan vankeutta

Kemijärvellä sijaitsevan hotelli Suomutunturin palosta luettiin tänään syytteet hotelliyrittäjää ja vakuutusyhtiön edustajaa vastaan. Syyttäjän mukaan palo sai todennäköisesti alkunsa luvattomista sähkötöistä, joita hotelliyrittäjä oli teettänyt.

Syytteen mukaan yrittäjä oli palkannut sähkötöihin työntekijän, jolla ei ollut kelpoisuutta tehdä niitä itsenäisesti. Palon jälkeen yrittäjä syyttäjän mukaan salasi sähkötyöt vakuutusyhtiöltä, vaikka yhtiö nimenomaisesti tiedusteli niistä.

Syytteen mukaan yrittäjä myös valehteli alkusammutustöistä. Yrittäjä kertoi, että oli mennyt hotellin katolle ja nähnyt siellä kattokaivon kohdalla tulipatsaan, jota oli alkusammutettu jauhesammuttimilla. Syyttäjän mukaan yrittäjä ei kuitenkaan voinut olla mukana alkusammutuksessa, koska oli samaan aikaan todistettavasti toisaalla.

Yrittäjää vastaan on nostettu syyte törkeästä petoksesta sekä sähköturvallisuutta koskevien säännösten rikkomisesta.

Hotelliyrittäjälle vaaditaan vankeutta

Vakuutusyhtiön edustajaa syytetään luottamusaseman väärinkäytöstä. Syytetty toimi vakuutusyhtiön käsittelytiimin tarkastuspäällikkönä ja hoiti vakuutusyhtiön ja hotelliyhtiön välistä korvausasiaa.

Syyttäjän mukaan mies muun muassa erehdytti vakuutusyhtiön maksamaan hotellille 600 000 euron korvaukset vaikka hän tiesi, että yhtiö oli siihen mennessä hyväksynyt korvattavaksi vain purku- ja suojauskustannuksia noin 150 000 euron arvosta.

Tuolloin vakuutusyhtiö jo selvitteli, oliko tapauksessa syytä alentaa korvauksia tai evätä ne kokonaan. Kaikkiaan korvausten määrä olisi noussut arviolta kahdeksaan miljoonaan euroon.

Syyttäjä vaatii hotelliyrittäjälle ehdotonta vankeusrangaistusta. Vakuutusyhtiön työntekijälle vaaditaan ehdollista. Lapin käräjäoikeus antaa tuomionsa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. 
Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja