Hongkongissa useita spontaaneja mielenilmauksia – tuhannet kokoontuivat tukemaan poliisin luodista saanutta tyttöä

Kiina mainostaa Hongkongia Helsingin Sanomissa - ulkomaantoimittaja selittää, mistä on kyse 3:38
Kiina mainostaa Hongkongia Helsingin Sanomissa – ulkomaantoimittaja selittää, mistä on kyse.

Hongkongissa tuhannet ihmiset kokoontuivat spontaanisti puistoon tukeakseen 18-vuotiasta mielenosoittajaa, jota poliisi ampui eilen rintaan. Mielenosoittajat marssivat puistosta kaupungin kaduille toistaen poliisia ja hallintoa vastustavia iskulauseita.

Mielenilmauksia on järjestetty ympäri kaupunkia. Esimerkiksi sadat hongkongilaiset ovat osallistuneet istumalakkoon. Lakko järjestetään mielenosoittajan koulun ulkopuolella.

Haavoittuneen tila on vakaa. Hän oli aikaisemmin kriittisessä tilassa.

Poliisi käytti eilen ensimmäistä kertaa kovaa panosta mielenosoitusten taltuttamiseen. Aiemmin poliisi on käyttänyt voimakeinoina esimerkiksi kyynelkaasua ja kumiluoteja.

Poliisista kerrotaan, että mielenosoittajat olivat hyökänneet yksikön kimppuun. Poliisin mukaan hyökänneillä protestoijilla oli aseinaan sateenvarjoja ja tankoja.

Kaoottinen Kiinan merkkipäivä

Mielenosoitukset ovat jatkuneet kuukausia. Hongkongin poliisijohtaja luonnehti lehdistötilaisuudessa Hongkongin tiistaita yhdeksi väkivaltaisimmista ja kaoottisimmista päivistä. Noin 160 ihmistä otettiin kiinni. Sairaaloista kerrottiin, että yli 70 oli hakeutunut hoitoon.

Hongkongin mielenosoitukset saivat pontta Kiinan 70-vuotisjuhlallisuuksista. Hongkongissa on kuukausia protestoitu aluehallintoa ja Kiinan keskushallintoa vastaan. 

Lue myös:

    Uusimmat