Mainos

"Hollannin turkistarhauskielto vie tuotannon Kiinaan - eläimet kärsijöinä"

Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto (STKL) pitää Hollannin päätöstä kieltää turkistarhaus merkittävänä takaiskuna elinkeinolle.

Hollannin senaatissa päätettiin tänään, että minkkitarhaus loppuu Hollannissa vuoteen 2024 mennessä. Kettutarhaus kiellettiin jo vuonna 2008.

STKL:n toiminnanjohtajan Michael Hornborgin mukaan tuore päätös siirtää turkistaloutta yhä enemmän Kiinaan.

– Tällaisten päätösten myötä turkistuotantoa siirtyy yhä enemmän maihin, missä eläinten hyvinvointikriteerit eivät ole yhtä tiukat kuin vaikkapa Hollannissa, sanoo Hornborg.

Hornborg korostaa, että Hollanti on ollut turkiseläinten kohtelussa mallimaa.

– Nyt näyttäisi siltä, että tämä elinkeino tulee loppumaan maassa kokonaan ja siellä on pohdittava, mikä on niiden ihmisten tulevaisuus, jotka joutuvat luopumaan elinkeinostaan.

Useissa EU-maissa turkistarhausta on jo rajoitettu tai kielletty se kokonaan. Esimerkiksi Britanniassa ja Itävallassa laki kieltää turkistarhauksen.

Hornborg korostaa, että kiellot ja rajoitukset on otettu pääosin käyttöön maissa, joissa turkistarhauksella ei ole ollut taloudellista merkitystä.

– Hollannissa tilanne on täysin erilainen, sillä maa on yksi suurimmista minkkien tuottajamaista. Nyt tilanne näyttää huonolta, mutta voihan olla, että kun Hollantiin tulee uusi hallitus, niin lakia taas muutetaan.

Toiminnanjohtaja uskoo vakaasti, että Suomessa elinkeino tulee jatkumaan tarhauksen kieltävistä kansalaisaloitteista huolimatta.

– Meillä on sertifioidut tuotteet ja pidämme huolta eläimistämme.

Turkisten suosion hiipumiseen maailmalla Hornborg ei myöskään usko.

– Turkiksilla on erittäin kova kysyntä sekä Kiinassa että Venäjällä. Myös Euroopassa suuret muotitalot, kuten Armani ja Prada, käyttävät muotisuunnittelussa turkiksia. Turkis erittäin hyvässä maineessa, sanoo Hornborg.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.