Mainos

Hollannin turkistarhauskieltoa kiitellään – "ei sovi 2000-luvun eettiseen ajatteluun"

Turkistarhaus kielletään Hollannissa reilun kymmenen vuoden siirtymäajalla.

Maan senaatti äänesti hetki sitten minkkien turkistarhauksen kieltävän lain puolesta. Minkkitarhaus kielletään eettisiin syihin vedoten.

Ammattimainen minkkitarhaus päättyy Hollannissa vuoteen 2024 mennessä. Kettutarhaus kiellettiin Hollannissa jo vuonna 2008.

Useissa EU-maissa turkistarhausta on jo rajoitettu tai kielletty se kokonaan. Esimerkiksi Britanniassa ja Itävallassa turkistarhaus on kokonaan kielletty lailla. Tarhausta on puolestaan rajoitettu tiukoilla eläinsuojelulailla muun muassa Ruotsissa, Tanskassa ja Sveitsissä.

Oikeutta eläimille -yhdistys pitää Hollannin päätöstä kieltää tarhaus merkittävänä maailmanlaajuisesti, koska maa on ollut yksi suurimmista minkkien tuottajamaista.

– On merkittävää, että Hollanti on tehnyt kieltopäätöksen nimenomaan eettisiin syihin vedoten. Villien petoeläinten pitäminen pienissä häkeissä luksustuotteen vuoksi ei todellakaan enää sovi 2000-luvun eettiseen ajatteluun. Suomessakin olisi aika seurata tätä eurooppalaista kehitystä, ja siirtää turkistarhaus menneeseen aikaan, sanoo Saila Kivelä Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.