Mainos

Hollannin terroristioperaatio ohi

Hollannin poliisin terroristijahdissa Haagissa haavoittui kolme poliisia.

Hollannin poliisi on tehnyt rynnäkön Haagin siirtolaiskaupunginosassa sijaitsevaan rakennukseen ja pidättänyt kaksi terrorististiksi epäiltyä miestä.

Kolme poliisia haavoittui aiemmin päivällä, kun heitä kohti heitettiin rakennuksesta käsikranaatti. Viranomaisten mukaan ratsian yhteydessä käytiin myös laukaustenvaihtoa.

Hollannin poliisi piiritti päivällä terrorismista epäiltyjä henkilöitä 14 tunnin ajan Haagin siirtolaiskaupunginosassa sijaitsevassa rakennuksessa. Poliisi sulki aamupäivällä myös Haagin ilmatilan osana "terrorisminvastaista operaatiota".

Muslimivainot uhkaavat Hollannissa

Myöhään eilisillalla muslimien koulu paloi Hollannin eteläosassa sijaitsevassa Udenin kylässä. Hollannin television mukaan palavan koulun läheisyyteen oli jätetty viesti, jossa viitattiin islamia arvostelleen elokuvaohjaaja Theo van Goghin surmaan.

Ohjaaja van Goghin viimeviikkoisen surman jälkeen Hollannissa on hyökätty ainakin ainakin kahdeksaa muslimien moskeijaa ja kahta koulua vastaan. "Tawahidin prikaatiksi" itseään nimittävä islamilainen ääriryhmä puolestaan on uhannut hollantilaisia väkivallalla, ellei muslimikohteita jätetä rauhaan.

Hollannin viranomaiset ja kansalaisjärjestöt yrittävät liennyttää kuumina käyviä tunteita uskontokuntien välillä, jotta tilanne ei entisestään kärhistyisi.

Van Goghin hautajaistilaisuus järjestettiin eilen Amsterdamissa. Ohjaajan murhaajaa epäillään ääri-islamistiksi. Surma oli ensimmäinen uskonnollinen murha monikulttuurisessa Hollannissa. Maassa elää yli miljoona islaminuskoista, mikä on yksi Euroopan suurimmista muslimivähemmistöistä.

(MTV3-STT-ANP-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomen uutiset 10.11.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.