Mainos

Hollannin poliisi pidätti lottoviestiliigan

Hollannin poliisi on pidättänyt suuren liigan lottopelihuijauksista. Poliisi on takavarikoinut ratsioissa tietokoneita, väärennettyjä asiakirjoja ja käteistä rahaa.

Amsterdamin poliisi on pidättänyt 52 henkilöä epäiltynä sähköpostitse ympäri maailmaa levitetyistä lottopelihuijauksista.

Petosmuodosta jo syksyllä varoittanut Suomen sisäministeriö tiedotti Hollannin pidätyksistä tänään.

Epämääräisiä lottotarjouksia on tipahdellut viime kesästä lähtien lukuisten suomalaistenkin sähköposteihin. Amsterdamin poliisi arvioi liigan keränneen laittomalla toiminnalla huomattavat tuotot.

Poliisi on takavarikoinut ratsioissa tietokoneita, väärennettyjä asiakirjoja ja käteistä rahaa. Liigan jäsenet ovat syntyperältään enimmäkseen nigerialaisia tai muualta Länsi-Afrikasta tulleita.

Tyypillisessä lottoviestissä on kerrottu vastaanottajan voittaneen lotto- tai muussa rahapelissä ison summan rahaa. Rahan siirtämisessä on kuitenkin ollut jotain ongelmia, joiden takia "voittajan" olisi pitänyt lähettää muutama tuhat euroa siirtokuluihin. Jos rahan erehtyi lähettämään, luvattua voittoa ei tietenkään koskaan ilmaantunut.

Sisäministeriö muistuttaa, että yhden liigan kiinnijäänti tuskin lopettaa huijausviestien tuloa. Ministeriö tähdentää, että viesteihin ei pidä vastata eikä missään tapauksessa lähettää rahaa tai antaa pankkitili- tai luottokorttitietojaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.