Hoivakodin mummot meikattiin – ”Äiti ei ennen lähtenyt edes kauppaan laittautumatta – ihanaa, että hän saa tänään nauttia”

2:18

Klaukkalassa sijaitsevassa Attendo Venlan hoivakodissa vietettiin viime perjantaina kauneuspäivää. Ikäihmiset nauttivat ammattilaisten tekemistä meikeistä, kampauksista, kynsien lakkauksista ja käsihoidoista. ”Kaikki ovat olleet niin onnellisia”, hoitaja totesi päivän jälkeen.

Yllä olevalla videolla näytetään tunnelmia hoivakodin kauneuspäivästä.

Nurmijärveläisen hoivakodin päiväsalissa käy kova kuhina. Vanhat rouvat odottavat vuoroaan, kun yhden hiuksia kiharretaan, toiselle levitetään huulipunaa ja kolmannen kynsiä lakataan hempeän pinkeiksi. Onpa muutama rohkea mieskin uskaltautunut käsihoitoon.

Mummojen ja pappojen lisäksi paikalla on meikkaaja-maskeeraaja, blogisti Miia Ezen, drag queeniksi pukeutunut parturi-kampaaja, maskeeraaja Miikka eli Miss B sekä alan opiskelijoita.

Tarkoituksena on tuoda hoivakodissa asuvien arkeen vaihtelua ja hemmottelua.

– On kyllä niin ihanaa, kun tämänlainen päivä järjestetään. Äiti on ollut aina kova laittautumaan, hän ei lähtenyt edes kauppaan ilman laittautumista. Tämän vuoksi on ihanaa, että hän saa tänään koko päivän nauttia erilaisista kauneudenhoidoista, paikalla ollut omainen Kaisa-Liisa Rintakorpi kertoo.

”Terttu on tuollainen missi”

Aluksi moni asukkaista epäröi kauneuspäivään osallistumista. Kauneuspisteen viereiseen ruokasaliin kerääntyi iso joukko ikäihmisiä, jotka halusivat seurata muiden laittautumista, mutta eivät missään nimessä itse osallistua.

Kuitenkin kauneuspisteen pikkuhiljaa täyttyessä ja iloisen puheensorinan voimistuessa alkoivat aluksi ruokasalin puolelle jättäytyneetkin vanhukset siirtyä hoidettaviksi.

– Kyllä on pehmeät kädet, yhtenä harvoista miehistä mukaan uskaltautunut Esko totesi tyytyväisenä oman, kaikkien aikojen ensimmäisen käsihoitonsa jälkeen.  

Mummotkin kommentoivat ja ihastelivat toistensa ulkonäköä.  ”Terttu on tuollainen missi”, kehaisi eräskin asukas toveriaan. Ja kyllä 82-vuotias Terttu Lahdenperä todella viihtyikin laitetussa ulkomuodossaan: hän kävi välillä hakemassa meikkaajalta lisää punaa huuliin.

Toisen asukkaan, 74-vuotiaan Irmeli Suvensalmen mielestä samanlaisia päiviä voisi olla useamminkin – esimerkiksi juhannuksena, jolloin asukkaat ovat menossa kovasti odotettuihin tansseihin.

”Kaikki ovat olleet niin onnellisia”

Hoitaja Sara Saviluodon mielestä kauneuspäivä oli oikein ihana ja sujui paremmin kuin osattiin odottaa.

– On piristävää nähdä, kun asukkaat, jotka eivät yleensä laittaudu, innostuivat nyt laittautumaan. Lämmittää myös sydäntä, kun ne, jotka ensin sanoivat, etteivät halua osallistua, innostuivat sittenkin nähdessään muiden ilon, Saviluoto kertoo.

Saviluoto arvelee, että kauneuspäivästä puhutaan hoivakodissa vielä pitkään.

– Kaikki ovat olleet niin onnellisia.

Hoivakodin johtaja Maritta Havanka oli niin ikään tyytyväinen päivään. Vaikka paikalla käy muulloinkin parturi ja jalkahoitaja, yhteisöllisyydessään tämä oli jotain uutta.

– Oli liikuttavaa nähdä asukkaiden kasvoilla se onni, kun heitä meikattiin, Havanka sanoo.

Kuvat: Markus Sommers, Tuomas Saloniemi

Video: Tuomas Saloniemi

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja