Mainos

Yrittäjä tempaisi huikean prinsessapäivän kehitysvammaisille – "Kikatusta on ollut ilmassa"

2:27

Ajatus prinsessapäivästä syntyi Esakallion huvikeskuksen lavan kesän päätöstansseissa, jossa somerolainen yrittäjä Anita Hallapelto tutustui viiteen kehitysvammaiseen naiseen.

– Meitä yhdistää rakkaus iskelmämusiikkiin. Olen tavannut naisia pitkin kesää tanssilavalla. Yksi naisista on myös äitinsä kanssa minun asiakkaana liikkeessäni Muotiputiikki Helmessä. Halusin järjestää näille iloisille ja ihanille naisille todellisen unelmien prinsessapäivän, hehkuttaa Hallapelto.

Hallapelto kertoo saaneensa mukaan muitakin ideasta innostuneita yrittäjiä.

– Limusiini hakee naiset puolilta päivin liikkeeseeni, jossa heidät stailataan 50-luvun henkeen. Heidät meikataan, kammataan ja puetaan, ja päivän päätteeksi luvassa on kahvilassa prinsessaleivos ja tapaaminen tangokuningas Kyösti Mäkimattilan kanssa. He saavat päivästä muistoksi valokuvan mukaansa, lisää Hallapelto.

Hallapelto kannustaa muitakin vastaavanlaisiin hyväntekeväisyystempauksiin.

– Ei se aina tarvitse olla niin suurta ja ihmeellistä, jos haluaa tuottaa toisille iloa, kannustaa Hallapelto.

Naiset fanittavat iskelmämusiikkia

Someron toimintakeskuksen vastaavan ohjaajan Eija Ylénin mukaan toimintakeskuksessa asuvat nuoret naiset ovat odottaneet jännittyneinä prinsessapäivää.

– Riemu on ollut rajatonta ja kikatusta on ollut ilmassa. Naiset eivät ole meinanneet pysyä nahoissaan, kun kuulivat, että paikalle on tulossa myös MTV Uutiset, kertoo Ylén.

Ylénin mukaan naiset saivat tänään tietää, että yksi naisten suurista idoleista on tulossa paikalle.

– Naiset ovat aina perjantaisin käyneet lähellä olevalla Esakallion tanssilavalla tyttöporukalla. Saimme tänään tietää, että he tapaavat prinsessapäivänään myös tangokuningas Kyösti Mäkimattilan. Iskelmämusiikki on lähellä heidän sydäntään ja esimerkiksi Helenalla on satoja iskelmälevyjä, kertoo Ylén.

Ylén kertoo, että Someron toimintakeskuksessa asuu neljäkymmentä kehitysvammaista.

– Keskuksessa asuva reilu parikymppisten naisten porukka tekee käsi- ja askartelutöitä, mutta yksi naisista käy avotöissä keittiössä keskuksen ulkopuolisessa yrityksessä, iloitsee Ylén.

Alla olevasta Facebook-videosta voit katsoa, kuinka prinsessapäivä sujui!


Unelmiemme prisessapäivä

Prinsessapäivänä tunnelma oli katossa, ja naiset odottivat tangosuosikkiaan kovasti paikalle. 

– Parasta on, että saa laittaa tukkaa! Olen pienenäkin leikkinyt prinsessaa, kertoo kampaajan käsittelyssä haastattelun aikaan istunut Iida.  

Kun Mäkimattila oli esiintynyt prinsessoille, jakoi hän vielä polvistuen jokaiselle ruusut. Iida hyppäsi vielä suosikkinsa kaulaan ja sai raikuvat aplodit. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.