Hoitajarekrytointi haasteellista työvoimapulan takia

Kun kaikki hoitajat otetaan töihin, niin kaikki eivät voi olla soveltuvia, sanoo Nokian perusturvajohtaja.

Hoitoalalla pohditaan nyt, miten ehkäistä Ylöjärven ja Nokian kaltaisten tapahtumien syntyminen. Nokian kaupungin perusturvajohtaja Tarja Marjamäen mukaan rekrytointivaiheeseen on kiinnitettävä huomiota.

- Tietyistä ammattiryhmistä on pulaa ja ihmisiä pitäisi pystyä löytämään työhön ja perehtymään heidän työhistoriaan, taitoihin ja kokemukseen. Se tekee rekrytoinnista erittäin haasteellista, Marjamäki sanoo.

Marjamäen mukaan ikävyyksiltä ei voida aina välttyä, sillä kaikki luurangot eivät välttämättä tule ilmi.

- Nyt kun hoitoalan ihmiset ovat työllistyneet hyvin, se aiheuttaa eri ammattiryhmissä sen, että kaikki työntekijät eivät voi olla soveltuvia työhönsä, Marjamäki sanoo.

Ylöjärvellä Ylisen kuntoutuskeskuksessa murhaepäilyt eivät ole muuttaneet käytäntöjä. Pirkanmaan sosiaalipalvelujen kuntayhtymän johtaja Maarit Lähteenniemi-Pellinen ei usko, että asian pyörtämiseksi olisi ollut jotain tehtävissä.

- Olen käynyt läpi toimitatapoja ja tulen tarkistamaan myös rekrytointikysymyksen, Pellinen sanoo.

Julkisen terveydenhuollon palvelukseen hoitajia ei ole jonoksi asti. Pellinen sanookin, että erityisesti sairaanhoitajien kohdalla on työvoimapula.

Epäilyt heräsivät jälkeenpäin

Nokian terveyskeskuksessa ei havaittu mitään epäilyttävää ennen viime viikonloppuna.

- Epäiltävä tilanne tuli eteen, kun kuulimme Ylisen tapahtumista tiedotusvälineiden kautta, kertoo Nokian kaupungin perusturvajohtaja Tarja Marjamäki.

Keskusrikospoliisi kertoi perjantaina, että se epäilee 26-vuotiasta naista kahden kehitysvammaisen myrkyttämisestä Ylöjärvellä toimivassa Ylisen kuntoutuskeskuksessa.

Näiden lisäksi naista epäillään myös murhan yrityksestä ja pahoinpitelystä.

Nokian terveyskeskuksen henkilökunta ymmärsi pian, että kyse on heidän entisestä työntekijästään.

- Henkilökuntaa on kehotettu tuomaan asioita esille, jotta voimme olla mukana poliisin tutkinnassa, Marjamäki sanoo.

(MTV3/Johanna Sainio)

Lue myös:

    Uusimmat