Hoitaja keräsi yli kymppitonnin ostaakseen suojavarusteita työpaikalleen Yhdysvalloissa – tekoa seurasi yllättävä rangaistus

26-vuotias amerikkalaisnainen sairastui koronaan - kertoo karmeasta kokemuksestaan 3:11
Fiona, 26, sairastui koronaan. Oireet iskivät pahasti, vaikkei nuori amerikkalaisnainen kuulu mihinkään riskiryhmään. Videolla hän kertoo kokemuksestaan.

48-vuotias Olga keräsi rahaa saadakseen ostettua työpaikalleen sairaalaan hengitys- ja muita suojia. Työnantajan mukaan kenenkään ei kuitenkaan tule jakaa hoitajille "luvattomia lääketieteellisiä tarvikkeita".

Yhdysvaltalainen sairaanhoitaja joutui jättämään työnsä määräajaksi erikoisesta syystä. Tapauksesta kertoi ensimmäisen ProPublica-sivusto, joka on erikoistunut vallan väärinkäyttöä koskeviin uutisiin.

Erotettiin määräajaksi

New Jerseyssä työskentelevä hoitaja oli kerännyt joukkorahoituskampanjalla 12 000 dollaria, noin 11 000 euroa, terveydenhuoltohenkilöstön henkilösuojaimia varten. Monessa paikassa esimerkiksi hengityssuojaimista on pulaa.

Olga Matievskaya, 48, oli perustanut joukkorahoitussivun, joka saavuttikin suursuosion ja keräsi samalla sievoisen summan rahaa. Olgan työtoverit innostuivat naisen onnistuneesta ideasta; Olga kuitenkin pidätettiin virantoimituksesta, koska hän oli jakanut luvatonta suojausvälineistöä.

– Kukaan työntekijä ei saa jakaa luvattomia lääketieteellisiä tarvikkeita sairaalassa, Olgan työpaikka kommentoi.

Muut hoitajat kritisoivat oloja

Olga oli ostanut työtovereilleen muun muassa 500 hengityssuojainta ja 4000 kenkäsuojusta. Olga kertoi ostaneensa tuotteet eBaysta. Tarina ei kerro, kenen valmistamia tuotteet olivat, tai mitä laatua ne olivat.

Olga ei haastattelussa kritisoinut esimiehiään, eikä hän määräaikaisen erottamisensa jälkeen enää kommentoinut asiaa.

Neljä nimetöntä hoitajaa kertoi, ettei sairaala ole jakanut työntekijöille kunnollisia henkilösuojaimia. Osa tehohoito-osaston hoitajista kertoi saaneensa viikoksi vain yhden hengityssuojaimen. Hoitajien mukaan Olga "osoitti johtamiskykyä", eikä hoitajille ole kerrottu, etteivät he saa ostaa suojaimia itse.

Lue myös:

    Uusimmat