Amerikkalainen hoitokoti aneli läheisiä ottamaan iäkkäät rakkaansa kotiin: "Olemme tilanteessa, jossa meidän on mahdotonta estää viruksen leviämistä"

Hoivakoti New Yorkissa kärsii henkilösuojainpuutoksista. Esimerkiksi kasvosuojaimia ei ole tarpeeksi.

Manhattanilla toimiva hoitokoti toivoo asukkaidensa läheisiltä apua vaikeaan koronatilanteeseen. ArchCare-yrityksen hoitokoteja on New Yorkin alueella useita, kertoo NBC

– Jos teillä on kyky ottaa rakkaanne kotiin ja se on mahdollista, kannustaisin toimimaan niin, johtaja Scott LaRue kertoi viestinsä ketjun asiakkaille.

– Kotona on parempi eristys ja rajoitetumpia kontakteja kuin hoitokodissa.

LaRuen mukaan vain muutama perhe on kuitenkin kyennyt ottamaan läheisensä kotiin. Monille tämä ei ole mahdollista, koska vanhusten hoidon tarve on korkea.

Henkilösuojaimia ei ole tarpeeksi

LaRuen mukaan ongelmaksi on koronavirusaikana muotoutunut henkilökunnan henkilösuojainten puute. Osasta ArchCaren hoitokodeista on löytynyt myös uutta Covid-19-koronavirusta.

LaRue kertoo, että hoitajille on täytynyt varastopuutteiden vuoksi pukea ylle jopa sadeviittoja tai kauneudenhoitotyöhön tarkoitettuja suojaimia. Kovatehoisia kasvosuojaimia ei ole tarpeeksi. Nimetön lähde kertoo, että pukuja vaaditaan myös kierrättämään.

– Miten meitä voisi vaatia käyttämään samaa suojapukua? Puhdistamme asiakkaita, pyyhimme suun, päällemme lentää kaikenlaista. Tuntuu, että levitän virusta, nimettömänä pysyttelevä saman ketjun hoitaja kommentoi NBC:lle.

Hoitaja kertoi myös, että kokee oman olonsa turvattomaksi tilanteen vuoksi.

"On mahdotonta estää viruksen leviämistä"

LaRuen mukaan yritys ei saa tarpeeksi henkilösuojaustarvikkeita voidakseen suoriutua työstään kunniakkaasti.

ArchCare anoi aiemmin New Yorkin kaupungilta kymmeniä tuhansia suojavaatteita ja kasvosuojaimia, mutta LaRuen mukaan suojaimia ei saatu lopulta edes yhden päivän tarpeiksi. Vapaaehtoisten ja paikallisen sairaalasäätiön avulla henkilösuojaimia yhytettiin hieman lisää, mutta varastot eivär riitä.

– Olemme tilanteessa, jossa meidän on mahdotonta estää viruksen leviämistä, LaRue kommentoi.

Lähteet: Nbcnews.com, Archcare.org

Lue myös:

    Uusimmat