Hoida ihosi teepaitakuntoon – kookosöljy ravitsee ihoa ja tuoksuu kesältä!

Moni kärsii talven jälkeen rutikuivista kyynärtaipeista ja elottomasta, harmaansävyisestä ihosta. Kevätkelien yllättäessä iho pitäisi saada pikaisesti teepaitakuntoon.

Talven jälkeen iho kutisee, on vitivalkoinen ja näyttää elottomalta. Villapaita olisi kohta jo aika vaihtaa kesämekkoon tai teepaitaan, mutta ihoa ei millään raaskisi paljastaa kaikelle kansalle. Kuiva iho vaatii pientä hoitoa kylmän kauden jälkeen. Kokeile vinkkejämme kuivaan ihoosi!

Kookosöljy kosteuttaa ihoa ja hiuspohjaa

Kookosöljystä on innostuttu jo jonkin aikaa ruoanlaitossa. Muodikasta öljyä voi käyttää mainiosti myös kauneudenhoidossa. Kookosöljy tuoksuu eksoottiselta lomakohteelta ja tuo mieleen kesän. Lisäksi se on kaupan kosmetiikkatuotteisiin verrattuna täysin luomua.

Kookosöljy koostuu lähes kokonaan tyydyttyneistä rasvahapoista. Terveyden kannalta tällaiset kovat rasvat ovat huono asia, mutta kauneudenhoidossa ne toimivat tehokkaina ihon korjaajina. Kovat rasvat sulkevat kosteuden iholle ja tehohoitavat erityisen kuivia kohtia vartalossasi. Jos ihotyyppisi on rasvainen ja kärsit aknesta, älä käytä kookosöljyä.

Kookosöljy toimii myös hiuspohjan ja vaurioituneiden hiusten pelastajana. Kokeile kookosöljyä hiustenpesun yhteydessä tehohoitona. Hiero öljyä hiuspohjaasi ennen hiusten pesua ja anna vaikuttaa muutama minuuttia. Älä laita öljyä liikaa, ettei se jämähdä hiuksiisi ja tee niistä rasvaisen tuntuisia.

Malta vielä käyttää pitkähihaista paitaa

Kevään ensimmäiset lämpimät auringonsäteet houkuttavat heittämään takin nurkkaan ja paistattelemaan auringossa pelkässä teepaidassa. On hyvä pitää mielessä, että auringossa oleilu johtaa helposti ihon palamiseen. Muista siis käyttää aurinkorasvaa!

Käytä teepaidan sijasta ohutta, pitkähihaista paitaa ja suojakerrointa. Anna ihollesi lyhyissä, tunnin mittaisissa jaksoissa enemmän aurinkoa. Jos vietät koko iltapäivän auringossa pelkässä topissa, ihosi kärähtää takuuvarmasti. Hitaasti mutta varmasti päivettyminen on paljon parempi vaihtoehto, kuin ravunpunainen iho.

Kuori ihoasi suihkun yhteydessä

Pelkkä kosteusvoiteen läträäminen iholle ei auta yksinään mitään. Ihollesi on kertynyt talven aikana kuollutta ihosolukkoa, jonka läpi kosteusvoide ei pääse tehoamaan. Kuori ihoasi suihkussa merisuolalla tai ruskealla sokerilla. Sekoita sokeria tai suolaa oliiviöljytilkkaan ja hiero iholle pyörivin liikkein. Pese ihosi normaalisti. Levitä kuoritulle iholle kosteusvoidetta tai kookosöljyä suihkun jälkeen.

Vähennä kuumia suihkuja

Talven kylmyydessä olet jo ehtinyt tottua päivittäisiin, höyryävän kuumiin puolen tunnin suihkuihin. Nyt on viimeistään aika luopua niistä. Kuuma vesi ja suihkusaippuat kuivattavat ihoa entisestään, sillä ne poistavat iholta luonnollisia öljyjä. Ota vain nopeita ja haaleanlämpöisiä suihkuja, ja sulje suihku siksi aikaa, kun levität shampoon ja suihkugeelin.

Levitä kosteusvoide tai öljy ihollesi välittömästi suihkun jälkeen. Silloin kosteuttaja sitoo suihkun jälkeisen kosteuden ihollesi ja saat suihkustasi maksimaalisen hyödyn.

Iho voi myös kutista pitkän talven jälkeen, varsinkin, jos olet ottanut aurinkoa heti ensimmäisinä lämpiminä päivinä. Vältä raapimasta ihoa. Hajustamattomat perusvoiteet voivat hillitä kutinaa jo huomattavasti.


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat