Kookosöljy kuuluu myös kylpyhuoneeseen – kokeile näitä kauneusvinkkejä

Löytyykö sinun keittiöstäsi kookosöljyä? Entäpä kylpyhuoneestasi? Ihmeaineeksi kehaistu kookosöljy taipuu nimittäin moneksi – jopa meikinpoistoaineeksi tai hiusnaamioksi.

Kookosöljy on monipuolinen hyvien rasvojen lähde, joka sopii niin sisäiseen kuin ulkoiseenkin käyttöön. Kookosöljy eli kookosrasva on kasviöljy, jota valmistetaan erittelemällä se koprasta, kookospähkinän kuivatusta lihasta.

Kookosöljyn kerrotaan olevan muun muassa erinomainen ihon kosteuttaja ja siksi se sopii myös kauneudenhoitoon. Kookosöljyn lisääminen omaan ruokavalioon sekä kauneudenhoitoon onnistuu helposti – kokeile esimerkiksi näitä kikkoja, mihin kaikkeen kookosäljy taipuukaan.

Meikinpoistoaine

Levitä kookosöljyä pumpuliin tai puuvillakankaaseen ja käytä samalla tavalla kuin kemiallisia puhdistajia. Kookosöljy poistaa meikin tehokkaasti hellien ja hoitaen samalla ihoa luonnollisesti.

Kosteusvoide

Kookosöljy sopii kosteusvoiteeksi herkimmällekin iholle. Kookosöljy auttaa pienten haavojen parantumisessa, ja rauhoittaa ja hoitaa ihon ongelmia kuten ihottumaa tai raskausarpia.

Aurinkovoide

Kookosöljy suojaa ihoa auringolta ja sopii täysin lisä- ja säilöntäaineettomana suojaksi herkemmällekin auringonpalvojalle. Kookosöljyn suojakerroin on 3–4 SPF.

Hiusnaamio

Kookosöljy on ensiluokkainen hiustenhoitaja. Kookosöljyä voi käyttää perinteisen hoitoaineen tilalla hiustenpesun yhteydessä tai sen voi jättää naamioksi hiuksiin yön yli. Pitkän vaikutusajan turvin kookosöljy korjaa vaurioita ja vahvistaa hiusta syvältä tehden niistä kauniin kiiltävät. Pese hiukset aamulla shampoolla.

Hierontaöljy

Kookosöljy toimii upeasti hierontavoiteena, sillä se ei imeydy liian nopeasti, ja on sopivan liukasta. Samalla kookosöljy hoitaa sekä hierojan että hierottavan ihoa. Myös kaakaoöljy sopii hierontaan.


Lähde: Deski

Lue myös:

    Uusimmat