Hodgson iloitsi voitosta

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Roy Hodgson otti varsin tyytyväisenä vastaan 2-1-kotivoiton Kazakstanista. Hodgsonin mielestä sinivalkoiset pelasivat hyvin etenkin ottelun alun ja toisen puoliajan.

- Siihen väliin tuli se takaisku, kylmä suihku. Toisella puoliajalla saimme pelimme takaisin kuntoon, Hodgson summasi.

Hän viittasi Dimitri Bjakovin 1-1-tasoitukseen 23. peliminuutilla. Osuma sekoitti Suomen pelin.

- Kazakstania ei todellakaan ollut helppo nujertaa. Mutta me teimme sen ja siksi olen erittäin tyytyväinen. Tämä oli meiltä hieno esitys, en muista milloin viimeksi joukkue olisi luonut näin paljon maalipaikkoja, Hodgson kiitteli.

Hodgson muistutti jälleen, ettei A-lohkosta löydy helppoja vastustajia. Siitä todistivat keskiviikkona Kazakstan ja toisaalla Armenia, joka piti Portugalin 1-1-tasapelissä. Hodgsonille Armenian uroteko ei tullut yllätyksenä.

- Jokaista ottelua pitää lähestyä tarkasti harkiten. Nämä joukkueet osaavat pelata jalkapalloa, ne eivät ole helppoja Suomelle, Serbialle sen enempää kuin Portugalillekaan. Otteluohjelmaa katselemalla ei voi ynnätä joukkueille kolmea pistettä sieltä ja kolmea täältä, Hodgson sanoi.

Vasemmasta laitapakista jälleen ongelma

Hodgson painotti, ettei hän ollut tyytymätön Roman Eremenkon peliin. Hodgson vaihtoi Eremenkon puoliajalla kentältä.

- Minusta oli aika ottaa Teemu Tainio laidalta keskemmälle ja tuoda Daniel Sjölund peliin, Hodgson perusteli.

Tainio lukeutui Suomen parhaisiin, vaikka kärvisteli vielä viime viikolla virussairauden kourissa.

- Vielä perjantaina Teemu oli sitä mieltä, ettei hän ole tulossa. Onneksemme saimme hänet taivuteltua mukaan. Hänen panoksensa sen 77 minuutin ajan oli arvokas. Ja tietysti voittomaali vielä siihen päälle, Hodgson sanoi.

Hodgson kehaisi myös Alexei Eremenko juniorin 1-0-osumaa. Eremenko oli jälleen monessa mukana.

- Hieno maali. Hän on erittäin lahjakas... joskus toivon, ettei hän olisi aivan niin lahjakas. Ajoittain sellainen pelaaja yrittää tehdä mahdottomia, Hodgson viittasi Eremenkon taipumukseen yrittää yksin.

Ennen seuraavaa EM-karsintaottelua Serbian vieraana 8. syyskuuta Hodgson on liiankin tutuksi tulleen ongelman edessä. Vasen laitapakki Toni Kallio sai keskiviikkona varoitustilinsä täyteen eikä ole käytettävissä.

- Se on kieltämättä ongelma. Mutta ensin nautin tästä voitosta. Olemme 18-19 kuukauden kuluessa liiankin usein huomanneet, ettei vasempia laitapuolustajia liiemmin löydy. Siis sellaisia, joilla on Suomen kansalaisuus, Hodgson sanoi.

Vanhentunut kansallislaulu

Palloliitolle sattui Ratinalla pikku kömmähdys. Orkesteri soitti Kazakstanin kansallislaulun, mutta vanhentuneen version siitä.

- Toivottavasti Kazakstan hyväksyy anteeksipyyntömme. Mutta tällaista sattuu isommassakin mittakaavassa, muun muassa MM-kilpailuissa, Hodgson tiesi.

Kazakstanin hollantilaisvalmentaja Arno Pijpers ei vaikuttanut järin loukkaantuneelta. Pijpers koki Suomen ansainneen voittonsa.

- Suomi teki ottelusta meille odotetun vaikean alusta lähtien. Annoimme alkuun helpon osuman. En nyt sano, ettei Suomi olisi ansainnut sitä maalia, mutta se syntyi puolustajamme virheestä ja sitä seuranneesta vastahyökkäyksestä, Pijpers sanoi.

Tappiosta huolimatta Pijpers ei ollut täysin tyytymätön joukkueensa esitykseen.

- Mitä pidemmälle tämä karsinta etenee, sitä enemmän pystymme pelaamaan myös omaa peliämme. Loimme melko mukavasti maalipaikkoja ja teimme aika nätin maalin, Pijpers luonnehti.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat