Mainos

Hoasilla jättijonot - käsillä vuoden kiireisin aika

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin toimistolla on tänään luikerrellut jättipitkä jono. Pohjoisella Rautatiekadulla sijaitsevan toimiston edessä oli aamulla jopa 200 metrin pituinen opiskelijaletka.

Hoasilta kerrotaan, että jonolle on olemassa luonnollinen selitys. Nyt eletään vuoden kiireisintä aikaa.

- Tämä päivä ja huominen ovat poikkeuksellisen kiireisiä päiviä. Tässä kuun vaihteessa tapahtuu 1 500 asunnon vaihtoa, kertoo Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio.

Jonossa voi hurahtaa pahimmillaan useampikin tunti. Hoasilta kuitenkin kerrotaan, että asiakaspalvelijoiden määrää on lisätty ja myös aukioloaikoja pidennetty.

-  Jonossa on sekä avaimia jonottavia opsikelijoita että vielä vailla asuntoa olevia, Tarhio sanoo. 

Tällä hetkellä asuntojen tarve on suuri. Kaupunkiin on saapunut runsaasti uusia opiskelijoita mutta myös vanhat opiskelijat haluavat vaihtaa asuntojaan. Tarhio kertoo, että Hoasin asuntojonossa on parhaillaan 5 100 henkilöä. 

-  Elo-syyskuun vaihteessa vapautuu 1 500 asuntoa ja lokakuussa todennäköisesti sama määrä. Eli kyllä tässä lähikuukausien aikana tilanne paranee, Tarhio arvioi.

Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhio antaa muutaman vinkin vielä vailla asuntoa oleville opiskelijoille.

- Mahdollisuudet saada asunto paranevat, kun hakemukseen laittaa aluerajaukset laajoiksi. Meille tulee sellaisiakin hakemuksia, että haetaan ihan jotakin yksittäistä asuntoa. Hakemukseen kirjattu maksimivuokra vaikuttaa myös huomattavasti asunnon löytymiseen eli jos se on hieman korkeampi niin asunnon löytyminen helpottuu. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.