Mainos

HO: Sakkoja ja varoituksia vesioikeuden kestityksistä

Pohjois-Suomen vesioikeuden entinen päällikkötuomari Seppo Kemppainen on saanut sakkoja niin sanotossa Kemijoki Oy:n kestitysjutussa. Helsingin hovioikeus tuomitsi Kemppaiselle 20 päiväsakkoa eli noin 5 400 markkaa sakkoja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Kaksi myös syytteessä ollutta virkamiestä saivat varoituksen.

Jutussa oli kysymys oikeuden jäsenten virkamatkoillaan vastaanottamasta Kemijoki Oy:n tarjoilusta, vaikka vesioikeudessa oli vireillä useita jokiyhtiön lupahakemuksia - muun muasssa riitaisa Vuotos-hanke.

Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan kestitystä ei saanut ottaa vastaan ja hän määräsi syytteet tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta kolmea tuomaria vastaan. Olennaista oli, että oikeuden pitää paitsi olla puolueetonta, myös näyttää siltä. Tuomarien käyttäytymisnormit ovat tiukempia kuin muilla virkamiehillä.

Kemppainen söi neljä lounasta Kemijoki Oy:n piikkiin. Siitä ei syytettä tullut. Sen sijaan saunomista ja tarjoilua sisältäneet tutustumismatkat eri kohteisiin olivat sopimattomia. Tieteellisen yhdistyksen kokouksen jälkeinen cocktail-tilaisuuteen sai osallistua. Kuten myös voimalaitoksen harjannostajaisiin. Sen sijaan Kemppaisen ei olisi pitänyt mennä mukaan runsasta kestitystä ja majoituksen sisältäneeseen Kemijoki Oy:n juhlahiihtoon. Oikeusasiamiehen mukaan ongelmallisin oli kuitenkin aamuyöhön venynyt illanvietto kabinetissa kesken yhden voimalahankkeen tarkastusmatkaa.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.