Mainos

HK ja Pouttu yhdistävät lihanhankintansa

HK Ruokatalo ja Pouttu perustavat yhteisen yrityksen lihanhankintaan Sitä varten yhtiöt perustavat Suomen Liha Oy:n, josta HK Ruokatalo omistaa 70 prosenttia ja Pouttu loput.

Uusi yritys hankkii naudan- ja sianlihaa molempien omistajiensa tarpeisiin. Uudesta yhtiöstä tulee Suomen suurin lihan hankintaan keskittynyt yritys. Viime vuonna HK Ruokatalo ja Pouttu käyttivät sian- ja naudanlihaa yhteensä noin 90 miljoonaa kiloa.

Ratkaisulla HK Ruokatalo ja Pouttu haluavat vahvistaa kotimaisen liharaaka-aineen hankintakanavia. Lisäksi yhteishankinnan arvioidaan poikivan 15 miljoonan markan vuosittaiset kustannussäästöt, kun päällekkäisyydet samalla alueella toimimisesta puretaan.

Uusi yhtiö hankkii lihaa lähes koko Suomesta. Se toimittaa eläimiä kolmeen teurastamoon: Forssaan, Kannukseen ja Outokumpuun. Lihanhankinnan keskittämisen osapuolet uskovat parantavan myös eläinten hyvinvointia, koska näin pystytään lyhentämään kuljetusmatkoja.

Uuden yhtiön liikevaihdoksi tullee noin 900 miljoonaa. Suomen suurimman liha-alan yrityksen HK Ruokatalon liikevaihto viime vuonna oli 2,7 miljardia, toiseksi suurimman Itikka-Atrian 2,3 miljardia ilman vuoden lopulla ostettua ruotsalaista Lithells-konsernia ja Saarioisen runsaat miljardi markkaa.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.