HJK:n urheilutoimenjohtaja paljastaa: Törnes lähtee, uusi maalivahti haussa

Kuusi peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Helsingin Jalkapalloklubi etsii vahvistusta ensi kauden maalivahtiosastolleen.

Viime kaudella Klubin maalia vartioi pääasiassa tanskalainen Michael Törnes, joka pelasi lopulta 22 ottelua sinivalkoisten riveissä. Törnesin, 28, kausi sai ikävän lopun jo loppukesästä, kun hän loukkasi polvensa elokuun harjoitusottelussa FC Barcelonaa vastaan. Törnes joutui nivelkierukan repeämän vuoksi leikkaukseen, eikä pelaaminen loppukaudella enää onnistunut.

Vain muutama päivä Törnesin loukkaantumisen jälkeen HJK hankki uuden miehen kassariosastolle. Espanjalaisvahti Antionio "Toni" Doblas, 34, siirtyi helsinkiläisten riveihin loppukauden pituisella sopimuksella, jossa on optio kaudesta 2015. Doblasin ohella Klubin maalilla pelasi loppukaudesta myös 19-vuotias lupaus Carljohan Eriksson.

HJK:n urheilutoimenjohtaja Tuomo Saarnio paljastaa, että Veikkausliigan nollapeliennätyksen tällä kaudella rikkonut Törnes ei mitä todennäköisimmin jatka seurassa ensi kaudella.

- Kyllä se on tämänhetkinen tilanne. Pelipaikka on sillä tavalla oikea, että kyllä maalivahti on haussa, Saarnio vastaa MTV Sportille.

Saarnion mukaan Törnes esiintyi edukseen Klubin maalilla päättyneellä kaudella, mutta ei ollut kuitenkaan tasoltaan aivan sitä luokkaa mitä HJK maalivahtiosastolleen etsi ennen viime kauden alkua.

- Hän teki varmasti sen mitä siinä vaiheessa odotimme, mutta ehkä me sitten haemme vähän erilaista ratkaisua.

- Ei mitään pahaa Michaelista. Hän teki sen mitä voi ja piti siinä ajassa ennätysajan maalinsa puhtaana (961 minuuttia putkeen). Katsoimme kuitenkin, että ehkä meille olisi kuitenkin (parempi) sellainen pitkän tähtäimen ratkaisu, Saarnio perustelee.

Huhut ovat tuoneet TPS:ssa viime kaudella torjunutta Jukka Lehtovaaraa HJK:hon, mutta Saarnio ei suostu vielä kommentoimaan asiaa sen tarkemmin. Maalivahtiosastolle tarvitaan ensi kautta ajatellen ilman muuta vahvistus, sillä seura ei ole vielä tehnyt päätöstä edes Toni Doblasin ensi kauden option käyttämisestä ja myös Erikssonin tilanne on auki.

- En lähde huhutasolla kommentoimaan yksittäisiä pelaajia. On aika paljon pelaajia ketä meidän suuntaan on tarjottu, ja sitten on sellainen tilanne että saadaanko me niitä maaliin kenen kanssa on neuvotteluja tällä hetkellä. Tilanne voi tietenkin aina muuttua, Saarnio muistuttaa.

HJK sai ensimmäisen kerran vuosikausiin huolen aiheen maalivahtiensa suhteen, kun yhdeksän peräkkäistä kautta Klubin maalilla torjunut Ville Wallén siirtyi kauden 2013 jälkeen seuran maalivahtivalmentajaksi. 

Lue myös:

    Uusimmat