Huuhkajissa loistanut veikkausliigatähti tavoittelee uutta mahdollisuutta ulkomaille – ensimmäinen yritys ei sujunut ongelmitta

Kuopion Palloseuraa edustava Urho Nissilä on ollut yksi tämän kauden Veikkausliigan tähdistä. Huuhkajiinkin läpimurron tehnyt Nissilä aikoo tavoitella paluuta ulkomaille epäonnistuneen ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Veikkausliigassa peli on kulkenut Nissilällä mallikkaasti ja tehojakin on tullut hyvään tahtiin. Nissilä on viimeistellyt seitsemän osumaa ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä. Huuhkajissa Nissilä oli mukana ensimmäistä kertaa viime maajoukkuetauolla. Hän pelasi jokaisessa ottelussa (Ranska, Kazakstan, Wales) ja onnistui erityisen hyvin Ranskaa vastaan. 

– Taso on siellä kova, mutta siellä on paljon hyviä pelaajia, joiden kanssa on helppo pelata. Olen tykännyt todella paljon. Totta kai ne on isoja, kansainvälisiä pelejä ja paljon isoja maita vastassa, niin onhan niissä vauhtia enemmän.

25-vuotiaan edellinen ulkomaanvisiitti meni pieleen sopeutumisen vuoksi. Nissilä pelasi vuosina 2018-2019 Belgian Zulte Waregemissä, josta toisen kauden lainalla Hollannin kakkossarjassa Maastrichtin paidassa. Nissilä uskoo nyt olevansa valmiimpi ulkomaille lähtöön.

– Uskon, että nyt olisi helpompi lähteä. Tavoitteet ovat ulkomailla ja olisi hieno päästä takaisin johonkin sinne koittamaan, että miltä se nyt tuntuisi. Koen olevani paljon parempi pelaaja ja valmiimpi lähtemään ulkomaille, Nissilä toteaa.

Veikkausliigaa on jäljellä viisi kierrosta. Mainiossa vireessä oleva Kuopion Palloseura kiilasi viime kierroksella maalieron turvin HJK:n edelle. Mestaruustaisto ratkeaa KuPSin ja HJK:n välillä. Kaksikko kohtaa toisensa sarjan päätöskierroksella. KuPS aloittaa oman mestaruussarjansa lauantaina kotiottelulla Ilvestä vastaan, HJK kohtaa sunnuntaina kotonaan SJK:n.

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun juttu Urho Nissilästä.

Lue myös:

    Uusimmat