Mainos

Hivin levityksestä epäilty nainen tänään oikeuteen

Pirkanmaan käräjäoikeus on aloittanut oikeudenkäynnin naista vastaan, jonka epäillään saattaneen toistakymmentä miestä hi-virustartunnan vaaraan. Oikeus käsittelee tapausta suljetuin ovin.

Syytetyn puolustusasianajaja sanoi ennen oikeudenkäynnin alkua, että syytetty aikoo pääosin kiistää syytteet. Osa oikeudessa käsiteltävistä seksisuhteista on tapahtunut jo ennen kuin nainen sai tietää olevansa hiv-positiivinen.

- Puolustus perustuu pääasiassa siihen, että on syytekohtia, jossa päämieheni ei ole tiennyt tartunnastaan ja lisäksi muiden syytekohtien osalta hän on huolehtinut itse suojauksesta, kertoo puolustusasianajaja Kaarle Gummerus.

Syyttäjän mukaan keskeinen oikeudellinen kysymys on se, onko syytetty toiminut tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta. Kahden asianomistajan osalta jutun käsittely päättyi, koska seksuaalinen kanssakäyminen oli tapahtunut ennen kuin syytetyllä oli tieto sairaudesta.

Syytetty on ollut vangittuna helmikuusta lähtien. Neljän päivän oikeuskäsittelyssä on esillä 15 syytettä törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja yksi syyte vaaran aiheuttamisesta.

Oikeus määräsi salaisiksi sekä jutun asiakirjat että asianomistajien henkilöllisyyden. Tuomiosta annetaan aikanaan julkinen seloste.

(MTV3 - STT)

Katso puolustusasianajajan ja syyttäjän kommentit.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.