Hiusstylisti tyrmää hoitoaineet: "Saatavilla on parempi ja järeämpi tuote"

Hiustenhoitoaine on hiusstylistin Sophia Hiltonin mukaan turha osa pesurutiineja. Hiusmaski on naisen mielestä monelle parempi vaihtoehto, mutta senkin käyttöön on stylistillä sananen sanottavanaan, kertoo Refinery29 -sivusto.

Videolla ohjeet lumoavan lettikampauksen luomiseen.

Shampoo ja sen jälkeen hoitoaine. Monen hiustenpesurutiineihin kuuluu näiden kahden perustuotteen yhdistäminen, mutta hiusstylisti Sophia Hilton on sitä mieltä, että jälkimmäisenä mainitun voisi kosmetiikka-arsenaalistaan hylätä.

Hilton kertoo, että shampoopesun jälkeen hän levittää hiuksiinsa hiusnaamion eli hiusmaskin hoitoaineen sijaan.

– En näe syytä käyttää hoitoaineita, kun saatavilla on parempi ja järeämpi tuote.

Hilton perustelee väitettään sillä, että hiusnaamion partikkelit ovat tavallisesti pienempiä, jolloin ne myös imeytyvät hiuksiin paremmin.

Maski korjaa käsiteltyjä hiuksia 

Hiusnaamioita puolustaa myös Earl Simms, toinen Refinery29-sivuston haastattelema hiusstylisti. Hän muistuttaa, että erityisesti värjäys, kuumuus ja vaalennus vahingoittavat hiusta, sillä ne poistavat hiuksista niiden luonnollisia oljyjä. Hiusmaski korjaa Simmsin mukaan osan vahingoista hoitamalla hiustuppia, joista suortuvat kasvavat.

– Suosittelen käyttämään hiusmaskia joka kerta hiuksia pestessä, jos hiukset ovat tällaiset (runsaasti käsitellyt), Simms sanoo.

Maski ei sovi kaikille hiustyypeille 

Simms ei kuitenkaan näe, että jokaisen olisi vaihdettava hoitoaine hiusnaamioon, sillä hiustyyppejä on lukuisia erilaisia.

Hennoille ja hyväkuntoisille hiuksille maski voi olla turhan raskas, mutta heikkokuntoiselle ja käsitellylle kuontalolle juuri sopiva.

Samaa mieltä on Allure-sivuston haastettelema kosmetiikkakemisti Ni'Kita Wilson. Hän myös huomauttaa, että päivittäinen hiusnaamioiden käyttö voi saada esimerkiksi suomalaisille tyypilliset hennot hiukset lässähtämään.

Hiusten rakenteen lisäksi niiden pituus vaikuttaa siihen, kannattaako hyllyltä napata mukaan hoitoaine vai hiusnaamio. Pitkissä hiuksissa on enemmän vanhaa hiussolukkoa, joka kaipaa tyjympää hoitoa – siis hiusnaamiota.

Hoitoainepannaa suositteleva Hiltonkin huomauttaa, että hiustenhoitorutiinit kannattaa valita sen mukaan, kuinka paljon hiuksiaan käsittelee.

– Hiusmaskille on tuskin tarvetta, jos hiuksia ei ole värjätty, eikä niihin käytetä kuumia muotoilulaitteita.

Hiusmaski vaikuttaa minuuteissa 

Hoitoainetta suositellaan tavallisesti levitettäväksi pyyhekuiviin hiuksiin ja vaikuttamaan minuutin tai pari. Miten on asian laita hiusmaskien kanssa?

Hilton sanoo, että vaikka kosmetiikkapurkin ohjeissa lukisi toista, ei hiusmaskin kannata antaa vaikuttaa pidempään kuin viittä minuuttia.

– Hiuksesi eivät ime itseensä enempää!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja