Mainos

Historiallisen voimakas hurrikaani Michael jätti jälkeensä laajat tuhot – viimeisin uhri on lapsi: "On melkein mahdotonta päästä kaupungin läpi"

1:14

Yhdysvalloissa riehuva hurrikaani Michael on jättänyt jälkeensä laajat tuhot. Myrskyn kaatamat puut ovat tappaneet kaksi. 

Hurrikaani Michael on vaatinut viranomaisten mukaan ainakin kahden ihmisen hengen, raportoi CNN. Molemmat uhrit menehtyivät erillisissä tapauksissa puun kaaduttua heidän kotinsa päälle.

Video: Raivoisa Michael hurrikaani saapui Floridan luoteisrannikolle ja aiheutti laajat tuhot.

Uusin tietoon tullut uhri on 11-vuotias tyttö, joka menehtyi Georgian osavaltiossa. Toinen uhreista on mies, joka menehtyi Floridan luoteisosassa, epävirallisesti Panhandleksi kutsutulla alueella, uutisoi New York Post.

Uutistoimisto Reutersin mukaan 13 ihmistä menehtyi, kun Michael hurrikaani riehui viime viikonloppuna Keski-Amerikassa. Myrsky on siis vaatinut tähän mennessä ainakin 15 ihmisen hengen.

Yli 400 000 ihmiseltä sähköt poikki

Hurrikaani Michael on jättänyt jälkeensä mittavat tuhot. Myrsky on hajottanut taloja, tuhonnut rakennuksia sekä kaatanut puita ja sähkölinjoja erityisesti Floridan luoteisrannikolla. Yksi hirmuisen myrskyn voimannäytteistä on raiteiltaan tempaistu juna Panama Cityn kaupungissa.

– Täällä on niin paljon kaatuneita sähkölinjoja ja puita, että on melkein mahdotonta päästä kaupungin läpi, kommentoi Apalachicolan kaupunginjohtaja Van Johnson.

Hurrikaani levitti kaduille rojua ja kokonaisia kaupunkeja joutui tulvavesien valtaan. Tällä hetkellä sähköt ovat poikki Floridan, Georgian ja Alabaman osavaltioissa yli 400 000 ihmiseltä. Tilanteen korjaamisessa voi mennä viikkoja.

Myrsky on rikkonut ennätyksen toisensa jälkeen

Hurrikaani Michael on tehnyt matkallaan myös historiaa. Kyseessä on raivokkain Floridaa riepotellut myrsky yli 80 vuoteen. Lisäksi Michael on kolmanneksi pahin myrsky koskaan Yhdysvaltain mantereella ja voimakkain 26 vuoteen. Vastaavaa myrskyä ei ole nähty myöskään Georgian osavaltiossa 120 vuoteen.

– Hurrikaani Michael on pahin myrsky, jonka Florida on koskaan nähnyt. Se on myös yksi pahimmista myrskyistä koko Yhdysvaltain historiassa, kommentoi Floridan osavaltion kuvernööri Rick Scott.

Hurrikaani iski Floridan rannikolle neljännen tason hirmumyrskynä. Panama Cityyn rantautuessaan hurrikaanin tuulet puhalsivat lähes 70 metriä sekunnissa.

Tuulet ovat yhä erittäin vaarallisia

Michael laantui trooppiseksi myrskyksi kulkiessaan sisämaahan Floridaan ja Alabamaan. Tuulten maksiminopeus oli kuitenkin yhä noin 33 metriä sekunnissa.

Tänä aamuna piiskaava sade ja tuuli etenivät Georgian lounaisosiin. Nyt myräkkä kulkee kohti Etelä- ja Pohjois-Carolinan osavaltioita. Hurrikaanikeskuksen mukaan tuulet ovat yhä erittäin vaarallisia. Myrskyn odotetaan myös nostattavan matkan varrella lisää tulvia.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja