Historiallinen MM-mitali sai latvialaisfanien tunteet pintaan: "Emme unohda tätä"

MTV Uutiset Live tapasi väsyneet mutta onnelliset Latvia-kannattajat Helsingin satamassa 2:09
Näin latvialaiset fanit kommentoivat tunnelmiaan legendaarisen jääkiekon MM-mitalin jälkeen.

Latvia voitti eilen sunnuntaina pronssia jääkiekon MM-kisoissa. MTV Uutiset tapasi kotiin lähteviä latvialaisfaneja tänään Helsingin Länsisatamassa.

Latvia varmisti jääkiekkohistoriansa ensimmäisen MM-mitalin, kun joukkue löi Yhdysvallat eilen sunnuntaina pronssiottelun jatkoajalla maalein 4–3.

Tampereen Nokia Arenalle peliä seuraamaan olivat Latviasta matkustaneet Janis ja kaksi Marista, jotka kuvailivat tunnelmiaan uskomattomiksi.

– Emme osanneet edes sanoittaa sitä, Janis kertasi eilisiä tunnelmia tänään Helsingin Länsisatamassa.

Kolmen miehen latvialaisporukka oli täysin häkeltynyt eikä aluksi edes tiennyt, kuinka tuollaista saavutusta kuuluu juhlia, koska Latvia ei ollut koskaan aiemmin voittanut jääkiekossa MM-mitalia. Muutama juhlaolut toki otettiin uskomattoman päivän kunniaksi.

Tänään maanantaina Latviassa julistettiin voiton kunniaksi kansallinen vapaapäivä.

– Pelin päättymisen jälkeen kukaan latvialaisista ei vielä lähtenyt pois pitkään aikaan. Tunnelma areenalla oli mahtava, kaikki lauloivat, pelaajat luistelivat ja jakoivat mailojaan ihmisille. Olin niin paljon tunteita pelissä. Emme unohda tätä, miehet summasivat ennen kuin hyppäsivät laivaan ja suuntasivat kotimatkalle.

Lue myös:

    Uusimmat