Mainos

Historiallinen hetki – Obama saapuu Suomeen! Vierailun kulusta ei hiiskuta juuri mitään, tässä kaikki mitä tiedetään

0:26

Yhdysvaltain edellinen presidentti Barack Obama saapuu tänään Suomeen osallistuakseen Nordic Business Forumin keskustelutilaisuuteen. Obaman ensimmäisen Suomen-vierailun kulusta ei kuitenkaan tiedetä paljoakaan, sillä järjestäjiä sitoo tiukka salassapitosopimus. 

7:01

Nordic Business Forumin perustaja ja hallituksen jäsen Jyri Lindén kertoo, ettei voi kertoa Obaman vierailusta juuri mitään.

Ainoat asiat, joista voi julkisuuteen puhua, ovat ne, jotka ovat luettavissa tapahtuman ohjelmasta. 

– Obama osallistuu Nordic Business Forumissa tunnin mittaiseen keskusteluun Skype-perustaja Niklas Zennströmin kanssa, MTV:n Huomenta Suomessa vierallut Lindén sanoo.

– Osa asiakkaistamme pääsee myös tapaamaan Obamaa. Tämä näkyy meidän aikataulussa ja on oikeastaan ainoa asia toinen, johon voimme ottaa kantaa.

Turvajärjestelyistä ei kerrota mitään

Lindénin mukaan Obaman henkilökuntaa on saapunut Suomeen jo "jonkin verran aikaisempina päivinä".

Vierailuun liittymistä turvajärjestelyistä ei hiiskuta mitään. 

– En valitettavasti pysty ottamaan kantaa, koska meillä on tosi tiukat sopimusvelvoitteet. Lähes kaikki on sellaista, johon ei pysty ottamaan kantaa.

Mitä tapahtuu, jos otat kantaa?

– Silloin se on sopimusrikkomus ja se varmasti käsitellään sellaisena, jos se sinne asti vuotaisi, Lindén sanoo ja tarkoittaa tällä Obaman henkilökuntaa. 

Pitkä ja työläs projekti

Lindén kertoo, että Obaman saaminen Suomeen oli pitkä ja työläs projekti, joka alkoi jo hänen ollessaan presidentti. 

– Olimme ensin yhdessä Valkoiseen taloon ja olemme käyneet neuvotteluja siitä asti, kun Obaman presidenttikausi loppui. Prosessi on työläs ja se on vaatinut myös paljon onnea. On paljon sellaista, johon ei voi itse vaikuttaa, Lindén sanoo.

Lindén uskoo, että Obaman saamiseen vaikutti Nordic Business Forumin hyvä maine.

–  Jos tämän tasoiset ihmiset tulevat Eurooppaan, he mielellään valitsevat meidän tapahtumamme. Tapahtuman maineesta oli vcarmasti hyötyä.

Tapahtumalle runsaasti näkyvyyttä

Obaman vierailu on merkittävä tapahtuma Nordic Business Forumille.

– Paikalle saapuu erityisen paljon kansainvälistä pressiä ja sitä kautta mekin saadaan varmasti enemmän kansainvälistä näkyvyyttä

Nordic Business Forum on kasvanut valtavasti kymmenessä vuodessa, Lindén kertoo.

– Ensimmäinen tapahtuma järjestettiin vuonna 2009. Siellä oli 80 ihmistä ja liput maksoivat 10 euroa. Nyt, vuonna 2018 liput maksavat 1000 euroa.

Barack Obaman ja Niklas Zennströmin keskustelun Nordic Business Forumissa voi katsoa suorana tapahtuman nettisivuilta. Keskustelun on määrä alkaa kello 16.20.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja