Mainos

Obamaa tavoiteltiin puhumaan Suomeen jo kaksi vuotta sitten – aiemmista puheista presidentti on netonnut satoja tuhansia

3:23

Yhdysvaltain entinen presidentti Barack Obama saapuu syyskuussa Suomeen. Obama osallistuu Nordic Business Forum -yritystapahtumaan Helsingissä, jossa on hän toimii tapahtuman pääpuhuja. Järjestäjä ei halua kommentoida Obaman palkkiota. 

Helsingissä järjestettävässä tapahtumassa ovat vuosien varrella vierailleet muiden muassa muassa Al Gore, Arnold Schwarzenegger, Arianna Huffington sekä Will Smith.

Kaksi kautta Yhdysvaltain presidenttinä toimineen Barack Obaman saaminen tapahtumaan on tapahtuman järjestäjien mukaan pitkäjänteisen työn tulos.

– Välillä on näyttänyt aika hankalalta, että ei onnistu. Monien vaikeiden aikojen jälkeen olemme iloisia, että pääsimme tähän pisteeseen, puhuja-asioita hoitava Ville Saarikalle kertoo MTV Uutisille. 

Ensimmäisen kerran Obamaa tavoiteltiin puhujaksi Saarikallen arvion mukaan "noin pari vuotta sitten" Obaman yhä toimiessa presidenttinä. Yritykset eivät kuitenkaan johtaneet vielä silloin mihinkään. 

Juttu jatkuu videon jälkeen. 

9:10

Kahdeksan kuukauden odotus

Järjestäjät saivat vahvistuksen Obaman osallistumisesta tapahtumaan Saarikallen mukaan arviolta puolitoista viikkoa sitten. 

Saarikallen mukaan vahvistusta viimeisimpään yhteydenottoon, viralliseen kutsuun, odotettiin noin kahdeksan kuukautta. 

Obama on nyt yhdeksättä kertaa järjestettävän tapahtuman pääpuhuja. Tämänhetkisten tietojen mukaan kyseessä on reilun tunnin mittainen keskustelu Obaman kanssa. 

Nordic Business Forumin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Anniina Turusen mukaan keskustelu keskittyy johtajuuteen ja tapahtuman muihin teemoihin, strategiaan, suorituskykyyn ja tekoälyyn. 

Sen sijaan sitä, kuka Yhdysvaltain 44. presidenttiä haastattelee, ei ole vielä varmistunut. Myös teemat selkeytyvät Turusen mukaan vielä lähempänä itse tapahtumaa. 

Palkkio mysteeri

Mediatietojen mukaan Obama on saanut aiemmista puheistaan useiden satojen tuhansien eurojen palkkioita. 

– Mä joudun olemaan todella tylsä. Me ei kommentoida palkkiopuolta, sitä puolta en voi lähteä kommentoimaan sen enempää, tapahtuman puhuja-asioita hoitava Ville Saarikalle kertoo MTV Uutisille. 

Osallistujien kannalta tapahtuman lippujen hinnat liikkuvat tuhansissa eurossa. Tapahtuman nettisivun mukaan edullisimman lipun saa vajaalla tuhannella eurolla. Kalleimmat liput maksavat yli 2500 euroa. 

Obama ei ole ainoa Yhdysvaltain kovapalkkioinen "eläkepresidentti". Esimerkiksi Clintonit ovat tienanneet mediatietojen mukaan yli useita kymmeniä miljoonia euroja puhetilaisuuksista. 

24.6.2018 Klo 12:35: Nordic Business Forumin puhuja-asioista vastaavan Ville Saarikallen nimi korjattu oikeaan muotoon. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja