Mainos

Huippukokous ja uskomaton sää saivat Suomi-kuvan kovaan nosteeseen – kansainvälinen media kiittelee: "Tulen takaisin lomalle"

1:46

Kansainvälinen media on ollut erittäin tyytyväinen huippukokouksen järjestelyihin. Kiitosta on jaettu niin suoraan järjestäjille kuin sosiaalisessa mediassakin. Ulkoministeriössä uskotaan, että Suomen maakuva on nyt kovassa nosteessa ja hyödyt ovat pitkäkestoisia.

Finlandia-talon lehdistökeskuksessa oli hiljaista tänään aamupäivällä. Valtaosa eri puolilta maailmaa tulleista toimittajista on jo poistunut Suomesta. Palautteesta päätellen kokousjärjestelyihin oltiin erittäin tyytyväisiä.

"Kaikki oli hyvin tehokasta"

– Mediakeskus oli hyvin suunniteltu. Meillä oli kaikki, mitä työntekoon tarvittiin. Näin hyvin ei ole joka paikassa, muistuttaa italialaisen RAInews24 -kanavan ulkomaantoimittaja Liana Mistretta, joka vielä tänään antoi suoria raportteja Finlandia-talolta.

– Kaikki on ollut hämmästyttävää. Ymmärrän nyt, miksi Venäjä ja Yhdysvallat halusivat molemmat Suomen isännöivän kokousta. Kaikki oli hyvin suunniteltua ja organisoitua, ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja kaikki oli hyvin tehokasta, kiittelee Tanskan TV2:n Yhdysvaltain kirjeenvaihtaja Jesper Steinmetz, joka raportoi tänäänkin presidentinlinnan edustalta Kauppatorilta.

Osa jäi rannalle tiedotustilaisuudesta

Monet toimittajat hehkuttivat Suomi-innostustaan myös sosiaalisessa mediassa. Ainoa harmituksen aihe oli se, etteivät kaikki halukkaat päässeet presidenttien tiedotustilaisuuteen, mutta sekään ei ollut Suomen vika. Ulkoministeriössä uskotaan, että Suomen maakuva on nyt kovassa nosteessa.

– Maakuvanäkökulmasta aina kun Suomi mainitaan, Suomi on esillä ja tunnettuus kasvaa ja tieto Suomesta kasvaa, niin mielikuva muuttuu positiivisemmaksi. Ne kaikki ovat asioita, jotka pidemmällä tähtäimellä kantavat hedelmää, uskoo ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Meira Pappi.

Suomelle odotetaan pitkäkestoisia hyötyjä

Myönteisiä vaikutuksia odotetaan niin turismiin kuin kauppaankin. Kenties luvassa on myös uusia huippukokouksia. Hyötyjen uskotaan olevan pitkäkestoisia.

– Se, miten maakuvamielessä mielikuvat syntyvät jostain maasta, kun ensimmäisen kerran kuulet jostain maasta, koet sen maan, niin ne ovat semmoisia asioita, jotka ovat todella pitkäkestoisia, arvioi Pappi.

"Maailma luulee tätä normaaliksi Suomen sääksi"

Lämmin hellesää vielä paransi sitä mielikuvaa, jota toimittajat Suomesta välittivät.

– Joka kerta, kun olen ollut Suomessa, on satanut ja ollut kylmä. Tämä on ihmeellistä. Uskon, että koko maailma luulee nyt, että tämä on normaali Suomen kesäsää, nauraa Steinmetz.

Työskentelette ahkerasti, mutta teillä on kiva asenne elämään. Maanne näyttää niin mukavalta, että tulen tänne takaisin lomalle, lupaa Mistretta.

Vielä tänään Suomesta lähetettiin muutamia raportteja maailmalle, mutta muuten elämä Helsingin Kauppatorilla on jo palautunut entiselleen.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.