Mainos

"Hirveä mäihä" – Laiturin edestä löytyi vaarallista romua päivää ennen Töölönlahden Kuutamouintia

Helsingin keskustassa sijaitsevasta Töölönlahdesta löydettiin tänään rojua, joka olisi saattanut aiheuttaa todellisen vaaratilanteen huomenna järjestettävien perinteisten kuutamouintien osallistujille.

Pelastuslaitoksen sukeltajat löysivät huomisiin kuutamouinteihin liittyvässä tarkastuksessa Töölönlahden pohjasta pystyssä olevia lasilevyjä ja teräsputkia.

– Tämä oli hirveä mäihä, kun huomenna on perinteinen Töölönlahden kuutamouinti. Lasilevyt ja teräsputket löydettiin pinnan alta heti laiturin päästä. Onneksi löydettiin, sanoo Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala

Hakalan mukaan on yleisesti tiedossa, että Töölönlahdessa on paljon rojua. Tästä syystä lahti on perinteisesti tarkastettu ennen kuutamouintia.

Pääsy laiturille kielletty

Laiturialue, jolta lasilevyt ja putket löydettiin, on nyt eristetty.

Ainakin suurin osa lasista on jo nostettu pintaan ja viesty poiskin, mutta Helsingin kaupungin rakentamispalvelu Staran sukeltajat palaavat paikalle huomenna. 

– Huomenna aamulla sukeltajat nostavat pintaan putket, kertoo Staran ympäristönhoidon yksikönjohtaja Jouko Laakso.

Myös Laakso vahvistaa, että samalta paikalta on ennenkin löytynyt rojua. Paikalla oli aiemmin Töölönlahden ravintola, joka tuhoutui täysin rajussa palossa 1980-luvun lopulla.

Nyt löydetyt lasilevyt ja putket saattavat hyvinkin olla peräisin palaneesta rakennuksesta, sanoo Laakso.

Heteka, ankkureita

Töölönlahdella toimiva yrittäjä puolestaan kertoo, että lahdesta on nostettu vaikka mitä. 

– On tiedetty, että ravintola paloi, ja kaikki roju on dumpattu veteen. Sieltä on muutenkin löytynyt kaikenlaista hetekasta alkaen. Kesällä löysimme vedestä vanhoja ankkureita, hän sanoo.

Putket ja muu vaarallinen aines sukelletaan pintaan huomenna. Perinteinen kuutamouinti järjestetään normaalisti, lähtöpaikka varmistuu huomisen aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.