Suuri ravintolalautta uponnut Kotkassa: "Tuntuu olevan turistirysä"

Suurikokoinen ravintolalautta Oceanbar on uponnut Kotkan Kantasatamassa.

Kymenlaakson pelastuslaitos sai tehtävän paikalle aamulla ohikulkijan huomattua uponneen lautan aamulla. Lautan uppoaminen on tapahtunut tämänhetkisten tietojen mukaan yön aikana.

Päivystävä palomestari Juha Säämänen kertoo MTV Uutisille, että lautta makaa pohjassa. Veden syvyys on paikalla noin kymmenen metriä. Itse lautta on noin 12 metriä korkea ja siitä on pinnan päällä näkyvillä ylimmät osat.

Säämäsen mukaan paikalla ei näy esimerkiksi öljyä tai muita ympäristövahinkoja. Ei ole myöskään tiedossa, että uponneella lautalla olisi ollut ihmisiä. Uppoamisesta on tiedotettu myös muita alueen viranomaistahoja.

Pelastuslaitos ei ole käynyt sukeltamassa paikalla, sillä asian suhteen ei haluta ottaa riskejä. Vaikka lautta onkin nyt vaakatasossa pohjassa, niin se saattaa keikahtaa.

Omistajaa ei tavoitettu

Säämäsen mukaan poliisi on tavoitellut Oceanbar-lautan omistajaa, mutta häntä ei ole saatu kiinni.

– Tämä tuntuu olevan nyt turistirysä. Paikalla on käynyt paljon ihmisiä kuvaamassa ja katselemassa.

Säämänen kertoo, että uppoamispaikan ympärille on laitettu aitoja ja kieltonauhoja. Tästä huolimatta innokkaimpia katselijoita on jouduttu hätistelemään paikalta pois.

– Sinne ei saa mennä lähelle, ysi laiturisiltakin on siellä romahtanut. Mutta silti varoitussiiman yli on kuljettu. Täytyy ihmetellä, että sinne pitää mennä kuvaamaan.

Ennen uppoamistaan Oceanbar-lautta oli ollut satamassa jo jonkin aikaa kallellaan. Lautalla on värikäs historia. Yle on uutisoinut, että lautalla on ollut ongelmia lupien kanssa. Lautalta on myös päässyt jätevettä suoraan mereen.

Lue myös:

    Uusimmat