Mainos

Helsingin uimapaikalta löytyi pystyssä olevia lasilevyjä ja metallitankoja

Helsingin Töölönlahden uimavedestä on löytynyt metallitankoja ja pystyasennossa olevia lasilevyjä, tiedottaa pelastuslaitos.

– Ne ovat ikkunalaseja. Emme tiedä, onko ne tuotu sinne rakennustyömaalta tai onko kyseessä ilkivalta vai jätteen piilottaminen. Poliisi arvioi tilannetta ja aloittaa tarvittaessa tutkinnan, kertoo pelastuslaitoksen viestintäpäällikkö Taisto Hakala.

– Lasilevyt ovat kuljetustelineessä, mikä kielii siitä, että ne ovat rakennuskäyttöön tarkoitettuja. Tiedämme myös, että rakennustyömailta varastetaan, Hakala kommentoi. 

Hän arvioi, että metalliputket saattavat olla vanhoja laiturirakenteita.

Pelastuslaitos on eristänyt alueen ja kieltänyt kahvila Tyynin edustalla sijaitsevan laiturin käytön ja uimisen sen lähipiirissä. Vaarallisia rakenteita poistetaan parhaillaan vedestä.

Laseja on jo saatu pintaan, mutta samean veden vuoksi on vaikea arvioida, kuinka paljon niitä vielä on.

Putket ja lasilevyt löytyivät vedestä, kun pelastuslaitos haravoi vesialuetta varmistaakseen huomisen Kuutamouinti -tapahtuman turvallisuuden.

– Onneksi teimme tarkistuksen. Aina näiden tarkistusten yhteydessä vedestä on löytynyt esimerkiksi lasinsiruja, mutta koskaan ei ole mitään näin suurta vaaraa aiheuttavaa löytynyt, Hakala sanoo.

Kuutamouinti järjestetään alueella kaikesta huolimatta. Pelastuslaitos tarkistaa ja rajaa uimiseen sopivan alueen sekä valvoo uintia.

Pelastusyksikkö on merkannut alueen käyttökieltoon. Uiminen on kielletty kunnes alue on varmasti turvallinen, Hakala painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.